Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Policajti prekazili obchod s pervitínom za viac ako 33-tisíc

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

MICHALOVCE – Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBPOK) Východ v spolupráci s michalovskými kolegami a príslušníkmi pohotovostného policajného úradu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zadržali dílera pervitínu. Prekazili tak obchod s touto drogou za takmer 33.600 eur.

Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že díler dlhodobo predával látky v Michalovciach a okolí. „Počas policajnej akcie vo štvrtok (19.1.) pred jedným z obchodných centier v Michalovciach košickí kukláči zadržali 31-ročného Michalovčana priamo pri predaji psychotropnej látky, metamfetamínu,“ uviedla hovorkyňa. Policajti u muža zaistili takmer 58 gramov spomínanej látky, pričom z tohto množstva by bolo možné pripraviť takmer 4200 jednorazových dávok drogy.

Predbežná skúška podľa Mésarovej potvrdila, že ide o čistý metamfetamín s obsahom účinnej látky až 80,6 percenta. Takáto čistota pervitínu sa na čiernom trhu vyskytuje len zriedkavo a hodnota spomínaného množstva je takmer 33.600 eur.

Vyšetrovateľ ÚBPOK Východ už muža obvinil zo zločiny nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Súd dnes obvineného na podnet prokurátora a vyšetrovateľa vzal do vyšetrovacej väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu