Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Polícia o prepade auta s peniazmi vedela vopred, no lupiči aj tak ušli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia vedela vopred o chystanom prepade pancierového auta s peniazmi, ku ktorému malo dôjsť 12. decembra 2011 pri Vinohradoch na Váhom, avšak lupiči aj tak ušli. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom informovala televízia Markíza.

Tej sa v utorok podarilo zistiť, že plán polície bol prichytiť páchateľov priamo pri čine. Doteraz sa o tejto udalosti hovorilo, že 12. decembra prepadli pancierové auto traja páchatelia prezlečení za policajtov, trikrát vystrelili do vzduchu, no SBS-kár nespanikáril, auto lupičov obišiel a ušiel im. Podľa televízie však toto nie je to, čo sa v skutočnosti stalo.

Polícia disponovala operatívnymi informáciami o prepade, avšak tie by pred súdom nemuseli obstáť a rozhodli sa tak páchateľov prichytiť pri čine. Akcie sa ujalo Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Galante a povolaní boli kukláči z Útvaru osobitného určenia.

Niektorí sedeli v pancierovom aute prevážajúcom peniaze, ostatní ich monitorovali. Čo sa dialo následne, podľa televízie jasné nie je, avšak výsledok je, že lupiči ušli. Polícia vraj nezasiahla rázne, lebo útočníkov poznala a nebolo tak nutné po nich strieľať.

Z vyjadrení polície pre televíziu je zrejmé, že strieľať po známych osobách na úteku, ktoré nekladú odpor, je netaktické. Výsledkom akcie je tiež údajne to, že polícia neublížila mladým ľuďom, ktorí sa tohto činu dopustili možno z nerozvážnosti.

Muži zákona sa údajne spoliehali na to, že keďže vedia, o koho ide, pochytajú ich neskôr. Po mesiaci majú jedného, dvaja muži sú na úteku. Podľa polície budú zadržaní v blízkej budúcnosti, nakoľko je známa ich identita, ako aj pravdepodobné miesto ich úkrytu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu