Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šokujúca spoveď Nikolety (16): Otčima som zabila, lebo ma sexuálne zneužíval!

Nikoleta V.
Nikoleta V.

KREMNICA - Nikoleta V. z Kremnice, ktorá v júli tohto roku kuchynským nožom prebodla svojho 37-ročného otčima, sa rozhodla o prípade hovoriť. Napriek tomu, že médiá písali, že mali s otčimom dobrý vzťah a zavraždila ho kvôli tomu, že ju nechcel pustiť na diskotéku, tvrdí, že je to lož. Aj v osudný deň musela otčima sexuálne uspokojiť. Má to potvrdzovať aj obhliadka na mieste činu. Video, na ktorom vypovedá o tragédii, priniesol portál ziar24.

Čo sa teda v osudný večer stalo podľa dievčaťa, ktoré je obvinené z vraždy? "Pozerali sme spolu televízor," začína s rozprávaním Nikoleta o nešťastných spomienkach."Nahol sa ku mne a pohladkal ma, povedal, že som dobré dievčatko. Potom sa ma opýtal, či by som mu to nespravila rukou," pokračuje Nikoleta. Tínedžerka z Kremnice mala podľa jej slov otčima rada, ale jeho sexuálnym nárokom sa nechcela podvoliť. "Chytil ma za vlasy a musela som spraviť to, čo chcel," dodáva Nikoleta. Podľa mladej Kremničanky to ale 21. júla nebolo po prvý raz. Jej slová potvrdzuje aj zápisnica po obhliadke činu. "V ľavej ruke sa u nebohého našli vlasy,... v oblasti brucha stopy po výtoku ejakulátu."

Vyšetrovateľ pôvodne obvinil Nikoletu zo zabitia. Koncom novembra prekvalifikoval zabitie na obzvlášť závažný zločin vraždy. "Obvinená je stíhaná na slobode,“ spresnila pre Žiar24 Petra Vašková, banskobystrická krajská policajná hovorkyňa. Spodná hranica trestu sa tak pre Nikoletu posunula z 10 na 20-ročný pobyt za mrežami. Mladistvým sa trest skracuje na polovicu. 

Nové svetlo do prípadu ale vnáša aj obhajca obvinenej Dušan Dobiš, ktorý s prekvalifikovaním zabitia na vraždu nesúhlasí. "Ja osobne si nemyslím, že išlo o zločin vraždy," zamýšľa sa Dobiš, ktorý tento prípad zobral bez nároku na honorár. "Celý prípad by bolo treba dlhšie analyzovať. Nikola bola sexuálne zneužívaná od svojich štyroch rokov vlastným biologickým otcom. Prežila si veľmi ťažké detstvo a toto všetko sa zrejme podpísalo i pod tento skutok," uvádza ďalej Dobiš. "Budem sa snažiť o to, aby súd zobral do úvahy všetky tieto skutočnosti. Trest by bol pre Nikoletu, ktorá je vlastne obeťou, podľa mňa neprimerane vysoký," dodáva obhajca na záver. Nikoleta V. mala v septembri nastúpiť do prvého ročníka strednej školy. "Do školy nastúpim až v septembri (budúceho roku), nezvládla by som sa učiť medzi tými spolužiakmi," dodáva Nikola. Svoj čin ľutuje, ale ľutuje najmä to, že nikomu nepovedala, že otčim ju prvý raz znásilnil už v júni tohto roku. Možno to nemuselo zájsť až tak ďaleko.

Spoveď si môžete pozrieť tu

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu