Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zneužívaná Nikoleta (16) pôjde za mreže: Za vraždu otčima dostala 3,5 roka!

Nikoleta tvrdí, že otčim ju zneužíval Zobraziť galériu (2)
Nikoleta tvrdí, že otčim ju zneužíval (Zdroj: ziar24)

BANSKÁ BYSTRICA – Okresný súd v Banskej Bystrici dnes vymeral 3,5-ročný trest Nikolete V. (16) z Kremnice, ktorá mala v júli minulého roka chladnokrvne zavraždiť svojho otčima (36). Dievča sa obratom odvolalo a trvá na tom, že útočila preto, že ju nevlastný otec už od štyroch rokoch sexuálne zneužíval!

Súd uznal dievčinu za vinnú z obzvlášť závažného zločinu vraždy blízkej osoby. Rozsudok nie je právoplatný, pretože prokurátor sa vyjadrí v zákonnej lehote a obžalovaná sa odvolala hneď po jeho vyhlásení.

Tragédia sa stala 19. júla minulého roku večer pred 21. hodinou v kremnickom byte, v ktorom dievča žilo so svojou matkou a jej manželom 36-ročným Vladimírom S. V osudný večer vraj spolu s Nikoletou pozeral televízor, pričom od nej žiadal, aby ukojila jeho zvrhlé chute. Opýtal sa ma, či by som mu to nespravila rukou. Chytil ma za vlasy a musela som spraviť to, čo chcel, povedala na svoju obranu pár mesiacov po útoku.

Nikoletine slová o osudnom večeri potvrdila aj zápisnica po obhliadke činu. „V ľavej ruke sa u nebohého našli vlasy. V oblasti brucha stopy po výtoku ejakulátu.“ Obžaloba však tvrdí, že študentka útočila preto, že ju nevlastný otec nechcel pustiť na diskotéku s kamarátkami.

Nikoleta potom z kuchyne vzala nôž s 20-centimetrovou čepeľou a veľkou intenzitou otčima raz bodla do hrudníka, pritom ako sledoval televíziu. Nôž zasiahol srdce, ale zranený otčim sa dokázal ešte preplaziť k susedovým dverám a ten privolal záchranku. Otčim na to krátko zomrel a nebola by ho zachránila ani okamžitá odborná lekárska pomoc.

 

Otčima zabila týmto nožom
Zobraziť galériu (2)
Otčima zabila týmto nožom

 

Zločin tak navrhli prekvalifikovať zo zločinu zabitia na vraždu, s čím Nikoletin obhajca nesúhlasil. „Nikola bola sexuálne zneužívaná od svojich štyroch rokov vlastným biologickým otcom. Prežila si veľmi ťažké detstvo a toto všetko sa zrejme podpísalo i pod tento skutok," uviedol minulý rok v zime. Obeťou v hrozivom prípade podľa neho nie je mŕtvy otčim, ale samotné dievča. . Trest by bol pre Nikoletu, ktorá je vlastne obeťou, podľa mňa neprimerane vysoký," dodal

Súd návrh obhajoby, že konala v nepríčetnosti, neakceptoval. Vzhľadom na svoj vek a vyspelosť Nikoleta vedela, aký následok môže jej konanie mať. Senát pri určovaní trestu zobral do úvahy ako poľahčujúcu okolnosť, že dievča atakovalo otčima v afekte, že doteraz žilo usporiadaným spôsobom a k skutku sa priznalo.

Okrem trestu odňatia slobody Nikolete senát uložil aj povinnosť absolvovať ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou. Zároveň ju zaviazal príbuzným zavraždeného zaplatiť pohrebné trovy 2 300 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu