Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Vo vlaku s drevom pašovali vyše 998.000 kusov cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ČIERNA NAD TISOU - Pri kontrole vlakovej súpravy dnes o 3.30 h na železničnom hraničnom priechode Čierna nad Tisou (okres Trebišov) objavili pracovníci Colného úradu v prepravovanom ihličnatom dreve, konkrétne v špeciálne vyrobených úkrytoch, 998.766 kusov nelegálne prevážaných cigariet.

Únik na cle a daniach predstavuje v tomto prípade 128.577 eur, z toho samotný únik na spotrebnej dani je 84.895 eur.

"K dôkladnej colnej kontrole celej nákladnej vlakovej súpravy smerujúcej od ukrajinského odosielateľa slovenskému príjemcovi so smerovaním zásielky konečnému príjemcovi do Čiech pristúpili colníci pobočky Colného úradu Čierna nad Tisou po vyhodnotení analýzy rizík, ktorá aj v tomto prípade preukázala svoje opodstatnenie," uviedla na margo nálezu nelegálnych cigariet hovorkyňa michalovského Colného úradu Klára Baloghová.  

Ako dodala, pri dôkladnej kontrole drevnej guľatiny v obci Biel (okres Trebišov) dnes asistoval aj služobný pes vycvičený na vyhľadávanie tabakových výrobkov, ktorý označil viacero miest s pravdepodobným výskytom cigariet.

"Následne boli na vykonanie fyzickej kontroly tovaru privolaní k súčinnosti aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru ministerstva vnútra, ktorí majú k dispozícii špeciálnu techniku. S ohľadom na množstvo tovaru následne hasiči a pracovníci železničnej spoločnosti s použitím vlastnej špeciálnej techniky guľatinu pri prekládke tovaru prerezali," doplnila Baloghová s tým, že takto nakoniec došlo k odhaleniu špeciálneho úkrytu na cigarety, a to dutín vyfrézovaných v guľatinách dreva.

Podľa Baloghovej colníci napočítali, že nelegálny dovoz pozostával z 998.766 kusov dvoch rôznych druhov cigariet s označením duty free. Išlo o vyše 11.760 kartónov tabakových výrobkov, ktoré boli zabalené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu