Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Basternák utekal, vrah ho zastrelil zblízka brokovnicou

Štefana K. obvinili z úkladnej vraždy Lászlóa Basternáka Zobraziť galériu (7)
Štefana K. obvinili z úkladnej vraždy Lászlóa Basternáka

BRATISLAVA – Bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka zastrelil vrah maximálne z metrovej vzdialenosti brokovnicou. Vrah na neho strieľal spredu mierne zľava a zhora. Zasiahlo ho 27 brokov, mal rozsiahle zranenia hlavy.

Potvrdil to znalec na dnešnom hlavnom pojednávaní pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku. Podľa zisteného smeru zranení a odrenín na lakti znalec pripustil, že strelec zavraždil Basternáka ležiaceho na zemi potom, ako pred vrahom utekal a potkol sa. Takýto priebeh udalosti opísala už pred časom súdu aj manželka zastreleného regionálneho politika.

Štefan K. (1980), ktorý je z vraždy Basternáka obvinený, nie je podľa ďalšieho znalca psychopatickou osobou. Nemá ani zvýšený sklon k agresivite.

Zo zaistených odtlačkov prstov sa zhodovala iba jedna stopa s daktyloskopickou vzorkou obžalovaného. Táto stopa bola na plastovej fľaši. Na brokovnici sa žiadny použiteľný odtlačok prstov nenašiel, boli tam len nepoužiteľné daktyloskopické stopy. Znalci skúmali brokovú zbraň s odpílenou pažbou z roku 1921.

Štefana K. prokuratúra obžalovala, že v piatok 9. júla 2010 zastrelil Lászlóa Basternáka. Potom sa dal na útek autom, na ktoré strieľal nevlastný syn exprimátora legálnou zbraňou. Vodiča postrelil do lakťa. Muž z auta vyskočil a dal sa na útek.

Podľa verzie obžalovaného strieľal na Basternáka niekto, kto vystúpil z jeho auta. On bol podľa vlastných slov na zadnom sedadle, kde bol aj postrelený. Polícia ho na druhý deň chytila v chate pri Gabčíkove. Obžalovaného na súde spoznala manželka obete aj jeho nevlastný syn.

Basternák bol v čase vraždy poslancom Nitrianskeho samosprávneho kraja a hlavný mestský kontrolór Hurbanova, plánoval však opäť kandidovať za primátora.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu