Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Basternákov syn strieľal po vrahovi svojho otca

Polícia pri mieste Basternákovej vraždy
Polícia pri mieste Basternákovej vraždy

BRATISLAVA - Vraždu bývalého primátora a hlavného kontrolóra Hurbanova Lászloa Basternáka († 54) začína riešiť Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Na hlavného podozrivého, Štefana Kaluza, už prijal obžalobu.

Úkladná vražda sa mala odohrať 9. júla 2010 večer hneď pred domom komunálneho politika. Kaluz ho údajne zastrelil jedinou ranou a dal sa na útek. Zabijáka sa snažil zastaviť syn zomierajúceho Basternáka, ktorý po ňom strieľal. Trafil ho do lakťa. Údajný vrah ďaleko neušiel. Bol zranený a navyše, v aute si zabudol doklady.

Nebol to prvý útok Basternáka. Maskovaný páchateľ sa ho údajne pokúsil zavraždiť už začiatkom marca 2010. Basternák to pripisoval svojej politickej činnosti. Podľa polície politik po tomto útoku požiadal o policajnú ochranu. Keď sa dozvedel, aké sú podmienky ochrany, z požiadavky ustúpil.

Údajného vraha Kaluza dnes na súd "odprevadila" ozbrojená eskorta justičnej stráže. Sudca rozhodol o jeho ďalšom pobyte vo väzení. Podľa hovorkyne súdu Kataríny Kudjákovej dôvody na ňu stále trvajú. Kaluzovi, ktorému sa to nepáčilo a podal sťažnosť, hrozí doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu