Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

V Nitre zavraždili trénera bojových umení Františka Vanča!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – Trénera bojových umení a známeho zápasníka v turnajoch Ultimate Fight Františka Vanča zavraždil v piatok 10. júna o 20.30 neznámy páchateľ.

K vražde došlo v blízkosti benzínového čerpadla na severnom obchvate R1. Na Vanča vystrelil strelec štyri jednotlivé rany zo samopalu vzor 58.

"Našli sa štyri nábojnice, 40-ročný František bol zasiahnutý tromi ranami. Jedna smerovala do hlavy, druhá do hrude a tretia zasiahla prsty. Auto značky Ford po streľbe narazilo do zvodidiel. Muž zraneniam podľahol. Nájdený bol vedľa auta, zatiaľ však nie je jasné, či následkom nárazu, alebo sa snažil z neho vlastnými silami dostať. V automobile okrem neho nebola žiadna iná osoba," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Krátko po čine polícia až do polnoci uzavrela výjazdové cesty z Nitry, páchateľa vraždy sa však zadržať nepodarilo. Polícia v tejto súvislosti už vypočula prvých svedkov, ktorí počuli výstrely. "Obraciame sa na občanov, ktorí by vedeli podať akúkoľvek informáciu k tejto udalosti, aby sa čo najskôr prihlásili na polícii," povedala Bruchterová. "Motív i ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," uviedla Bruchterová. 

František Vančo bol v Nitre známy ako majster bojových umení a tréner. Mal čierny pás v jiu-jitsu a zúčastňoval sa aj na turnajoch Ultimate Fight, ktoré sú známe tým, že sa v nich bojuje holými rukami a bez akýchkoľvek pravidiel. Prvky sebaobrany trénoval aj mládež.

Podľa slov viacerých športovcov, ktorí však nechcú byť menovaní, bral Vančo bojové umenie ako šport, nebol agresívny a sebakontrole učil aj svojich zverencov. Pred tromi rokmi sa však zaplietol do potýčky s dvoma cudzincami v jednom z nitrianskych barov.

Vtedy jediným úderom päsťou zabil 31-ročného Turka Kilica Leventa, ktorý na Slovensko prišiel z Holandska. Vanča súd uznal vinným zo zabitia a výtržnosti a vymeral mu trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. Ako k bitke došlo, zostáva nejasné. Vančo pred súdom tvrdil, že konal v sebaobrane a svoj čin oľutoval.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu