Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slováci boli po prehre hluční, vybíjali si zlosť na figurínach

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Dve umelé figuríny hokejistov v Bratislave padli v piatok za obeť vandalom, ktorí si na nich vybili zlosť po prehre Slovenska s Českom.

"V Bratislave pri 'čumilovi' páchateľ vytrhol z podstavca švédskeho hokejistu, čo tam bol. Ďalšiemu hokejistovi na Sedlárskej ulici nejaký neznámy páchateľ odkopol hokejku," informoval hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva.
      

Kým v prípade prvého hokejistu páchateľa v blízkosti miesta činu zadržala štátna polícia, páchateľ druhého činu ostáva zatiaľ neznámy.
      

V okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorý strážia desiatky príslušníkov polície, bola situácia po zápase pokojná. "Môžeme skonštatovať, že v okolí štadióna neprišlo k žiadnemu narušeniu verejného poriadku ani inému incidentu," povedala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Tatiana Kurucová.
      

Napriek tomu, že samospráva hlavného mesta hodnotí doterajší priebeh šampionátu pozitívne, každú noc musí riešiť problémy s nadmerným hlukom v nočných hodinách. Podľa hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho len po piatkovom zápase musela mestská časť Staré Mesto riešiť štyri prípady, keď neboli v podnikoch dodržané záverečné prevádzkové hodiny a ďalšie tri prípady rušenia nočného pokoja. "Počas celého šampionátu sme zaznamenali len jednu mimoriadnu udalosť, ktorá súvisela s útokom na fanúšika, ktorý bol vo fanúšikovskej dedine na Tyršovom nábreží," uzavrel hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu