Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ochrana detí

Ochrana detí
Ochrana detí

Viete, na aké stránky chodia vaše deti, s kým sa na internete stretávajú, aké fotografie či videá zverejňujú a komu ich posielajú?

Rozprávajte sa s nimi o tom, čo môžu pre svoju bezpečnosť vo virtuálnom svete urobiť.

  • Spoznávajte internetový svet vášho dieťaťa, dajte dieťaťu príležitosť, aby vám porozprávalo o svojich obľúbených stránkach a aktivitách
  • Nezakazujte, ale snažte sa vysvetliť, čo je vhodné a čo nie na internete.
  • Spoločne si dohodnite a dodržiavajte pravidlá používania internetu.
  • Používajte internet spoločne so svojimi deťmi, nájdite spolu stránky, ktoré sú pre ne vhodné alebo vyhľadajte informácie o školskej úlohe či plánovanom výlete.
  • Naučte sa sami viac o používaní počítača, internetu a mobilov, bude pre vás jednoduchšie určiť, čo je dobré aj pre vaše deti. Budete vedieť, ako nájsť na internete užitočné informácie a materiály. 

Tak ako učíme deti, ako bezpečne prejsť cez cestu, musíme ich naučiť bezpečne používať internet či mobil. Sú dnešné deti v sieti?

Prečo ochrana detí v Telekome?

Zoznam.sk ako dcérska spoločnosť Slovak Telekom je jedným zo signatárov Národného kódexu bezpečného používania mobilných služieb a takisto aktívne uplatňuje opatrenia zadefinované v Európskom rámci pre bezpečnejšie používanie mobilných telefónov mladistvými a deťmi (European Framework for Safer Mobile Use by Younger Teenagers and Children). Spoločnosť je partnerom projektu Zodpovedne.sk, ktorého cieľom je šíriť osvetu medzi deťmi, ale aj dospelými a prostredníctvom združenej Linky pomoci Pomoc.sk poskytovať pomoc a poradenstvo pre zodpovedné používanie internetu, mobilnej komunikácie a nových technológií. Zároveň spolupracuje s Národným centrom pre nahlasovanie nezákonného obsahu alebo činností na internete, ktorý bojuje proti zneužívaniu detí, rasizmu a xenofóbii a inému obsahu a činnostiam, ktoré vykazujú znaky trestného činu Stopline.sk.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu