Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

KORONAVÍRUS Južná Kórea hlási osem nových prípadov nákazy, všetky boli donesené zo zahraničia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Lee Jin-man)

SOUL - Južná Kórea hlásila v pondelok osem ďalších prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom všetky boli prinesené zo zahraničia. Ázijská krajina zaznamenáva spomaľovanie v pribúdaní nových infekcií, preto sa chystá na ďalšie uvoľnenie obmedzení v sociálnom styku, trvajúcich 45 dní. Informovala o tom juhokórejská tlačová agentúra Johhap. Počet úmrtí stúpol o dve na 252.

Po pripočítaní nových prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného koronavírusom je ich celkový počet v krajine 10.801, uviedlo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC). Najnovšie informácie znamenajú, že Južná Kórea už tretí deň nehlásila žiadny miestny prenos koronavírusu, dodalo KCDC.

Krajina neoznámila ďalšie nové prípady miestneho prenosu nákazy prvýkrát za 72 dní 30. apríla. Ani v sobotu nezaznamenala žiadne prípady miestneho prenosu. Južná Kórea je presvedčená, že už zastavila domáci prenos ochorenia COVID-19, hoci hrozbou sú stále prípady "dovezené" zo zahraničia.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Všetkých osem prípadov nákazy oznámených v nedeľu bolo donesených, celkovo má Južná Kórea takýchto infekcií 1099. Vyše 90 percent z nich sú juhokórejskí občania. Vláda tiež uviedla, že znovuotváranie materských škôl bude posudzovať s veľkou obozretnosťou, lebo malé deti sú náchylnejšie na COVID-19.

V hlavnom meste Soul nehlásili žiadny prípad koronavírusu už dva týždne po sebe, ako ukázali údaje zverejnené v pondelok. Celkový počet infekcií v Soule bol do 10.00 h miestneho času 637. Aktuálne sa lieči 154 ľudí. Dvaja ľudia zomreli a vyliečilo sa 481 pacientov, čo je 76 percent. Približne 40 percent nákaz v Soule súvisí s donesenými prípadmi. Títo ľudia pricestovali z krajín ako USA, Rusko, Británia, India či Japonsko, uviedla agentúra Jonhap.

Južná Kórea sprísnila karanténny proces pre zahraničných pracovníkov

Juhokórejská vláda sprísnila karanténny proces pre zahraničných pracovníkov, keďže importované prípady nakazených koronavírusom SARS-CoV stále zostávajú hrozbou pre krajinu. Informovala o tom v pondelok agentúra Yonhap.

Zahraniční pracovníci, ktorí sa vrátia z krátkej cesty zo zahraničia, by si mali vopred zabezpečiť domácu karanténu a informovať o tom úrady ešte pred vstupom do krajiny, uviedlo ministerstvo práce. Pracovníci, ktorí to nedodržia, pôjdu do vládneho karanténneho zariadenia.  

Vláda pristúpila k týmto opatreniam potom, čo odhalila prípady, keď zahraniční pracovníci boli v karanténnych miestach, ktoré nezabezpečovali ochranu ich samých ani ostatných pred vírusom. 

Viac o téme: NákazaPrípadyJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu