Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

ŠOKUJÚCE SPRÁVY z paláca: Kate má RAKOVINU, už podstúpila chemoterapie!

Princezná Catherine Zobraziť galériu (2)
Princezná Catherine (Zdroj: Instagram/princeandprincessofwales)

LONDYN - Princezná z Walesu Catherine v piatok oznámila, že jej diagnostikovali rakovinu a podrobuje sa preventívnej chemoterapii. Informuje o tom TASR na základe správ televízií BBC a Sky News. So zákernou chorobou momentálne zvádza boj aj samotný kráľ - Karol III.

Galéria: Princezná Catherine

Už od chvíle ako princezná Kate v januári tohto roka podstúpila operáciu v oblasti brucha, tak sa vynárali rôzne dohady a špekulácie. Palác sa k jej zdravotnému stavu príliš nevyjadroval. Všetky oznámenia zneli v tom duchu, že sa zotavuje. 

V piatok podvečer sa na sociálnej sieti Instagram na profile princa a princeznej z Walesu objavilo vopred nahraté video, na ktorom sa ľuďom prihovára samotná Kate. V jeho úvode sa princezná poďakovala za správy plné podpory a za ich pochopenie. Zároveň priznala, že to pre ich rodinu bolo náročné obdobie a vyzdvihla lekársky tím, ktorý sa o ňu staral.

Ako prezradila, operácia, ktorej sa podrobila v januári, bola úspešná a pôvodne sa predpokladalo, že nejde o rakovinu. Neskoršie testy však odhalili onkologické ochorenie. „Bol to, samozrejme, obrovský šok a spolu s (princom) Williamom sme robili všetko pre to, aby sme to spracovali a zariadili sa s ohľadom na našu mladú rodinu," vyhlásila matka troch detí – Georgea, Charlotte a Louisa.

 

Lekári jej odporučili podrobiť sa preventívnej chemoterapii, v súčasnosti je v jej počiatočnej fáze. „Trvalo mi, kým som sa zotavila z tejto ťažkej operácie a mohla začať liečbu," povedala.

Kensingtonský palác nezverejnil, aký druh rakoviny zistili princeznej z Walesu. „Princezná má v otázkach svojho zdravia právo na súkromie tak, ako ho máme my všetci," vyhlásil palác.

Catherine sa neobjavila na žiadnych oficiálnych podujatiach od decembra. Naposledy ju videli na Vianoce počas prechádzky s ďalšími členmi kráľovskej rodiny v Sandringhame v Norfolku. Keďže sa dlho neukazovala na verejnosti, začali sa najmä na sociálnych sieťach šíriť rôzne špekulácie a konšpiračné teórie. Tie zosilneli, keď sa zistilo, že ku Dňu matiek – ktorý je v Británii na štvrtú pôstnu nedeľu (Laetare) – zverejnila upravenú fotografiu so svojimi deťmi. 

Viac o téme: Princezná CatherinePrincezná Kate
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu