Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zomrela známa herečka (†80): Bola krásna a zahrala si aj v bondovke!

Sean Connery a Pamela Salem v bondovke Nikdy nehovor nikdy. Zobraziť galériu (2)
Sean Connery a Pamela Salem v bondovke Nikdy nehovor nikdy. (Zdroj: Profimedia)

FLORIDA - Viaceré zahraničné médiá dnes priniesli smutnú správu. A to, že sa pobrala na večnosť britská herečka Pamela Salem. Tá účinkovala v mnohých známych počinoch, vrátane filmu Nikdy nehovor nikdy. Zomrela vo veku 80 rokov.

Krásna umelkyňa v bondovke z roku 1983 nestvárnila Bond Girl, ale Miss Moneypenny. Išlo o vedľajšiu ženskú postavu, avšak aj medzi ňou a legendárnym agentom 007 panoval istý druh príťažlivosti. 

Smrť herečky zarmútila fanúšikov aj mnohých jej kolegov. „Bola to veľmi láskavá osoba. Vždy sa zaujímala o všetkých okolo seba,” uviedol pre Metro producent David Richardson. „Pamela bola tá najláskavejšia a najveľkorysejšia herečka, s akou som kedy pracovala,” uviedla Karen Gledhill, ktorú svojho času vzala práve Pamela pod svoje ochranné krídla. 

Pamela Salem
Zobraziť galériu (2)
Pamela Salem  (Zdroj: Profimedia)

Známa herečka sa narodila 22.1.1944 v indickom Bombaji. Študovala na univerzite v Nemecku a kariéru odštartovala v Londýne. Zahrala si napríklad aj v obľúbených seriáloch Doctor Who a EastEnders. V 90. rokoch sa presťahovala do Los Angeles. Tam pôsobila aj ako spoluautorka rozhlasových a divadelných predstavení.

Spolu s manželom - hercom Michaelom O´Haganom žili na Floride. On zomrel v novembri 2017. 

Viac o téme: Pamela Salem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu