Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smutná správa: Zomrel zakladajúci člen (†74) Kool & The Gang... Vážna choroba opäť udrela!

George 'Funky' Brown
Zobraziť galériu (3)
George 'Funky' Brown (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Hudobný svet zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 74 rokov zomrel zakladajúci člen legendárnej skupiny Kool & The Gang George "Funky" Brown. Vrátila sa mu vážna choroba!

Bubeníkovi a skladateľovi skupiny Kool & The Gang diagnostikovali rakovinu už v minulosti, no nad chorobou zvíťazil a začal opäť vystupovať. Po rokoch sa vška zákerná choroba vrátila. „George Brown zomrel 16. novembra 2023 v Los Angeles po boji s rakovinou,“ potvrdil zástupca spoločnosti Brown pre TMZ. 

Hudobník bojoval s rakovinou pľúc vo štvrtom štádiu a poslednýkrát vydýchol doma. „Brown je spoluautorom mnohých ikonických piesní skupiny, vrátane Ladies Night, Too Hot, Jungle Boogie, Celebration a Cherish,“ pokračoval zástupca a dodal: „Keď ho požiadali, aby opísal svoju hudbu. Brown vždy odpovedal: Zvuk šťastia.“

Smutná správa: Zomrel zakladajúci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Hovorca pre TMZ tiež dodal, že ak fanúšikovia chcú, môžu na počesť Georgea prispieť na Americkú spoločnosť pre boj s rakovinou pľúc. Brown svoj vážny zdravotný stav priznal verejnosti len pred mesiacom. Zostala po ňom manželka Hannah a 5 detí. 

George Brown bol zakladajúcim členom Kool & The Gang. Okrem neho skupinu založili bratia Robert Bell a Ronald Bell, Dennis Thomas, Robert Mickens, Ricky West a Charles Smith. Robert "Kool" Bell je posledným žijúcim členom kapely. 

Viac o téme: George "Funky" BrownKool & The Gang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu