Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Konflikt medzi Harrym a kráľovskou rodinou neutícha: Ich vzťahy sú na bode mrazu!

Princ Harry a Meghan Markle
Princ Harry a Meghan Markle (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Opäť bez neho... Nie je žiadnym tajomstvom, že vzťahy medzi princom Harrym a zvyškom jeho rodiny sú poriadne napäté. A vyzerá to tak, že ani časom sa na tom absolútne nič nemení.

Začiatkom roka 2020 sa Harry spolu s manželkou Meghan vzdali svojich úloh v kráľovskej rodine a odsťahovali sa do USA. Napätie medzi ním a zvyškom rodiny sa začalo stupňovať, keď začal odkrývať rodinné tajomstvá. "Čerešničkou na torte" bola jeho kniha s názvom Spare. A priepasť medzi Harrym a jeho rodinou sa stále len zväčšovala. 

Naposledy sa osobne videli pri korunovácii jeho otca - kráľa Karola III., ktorá sa konala v máji tohto roka. Do rodnej Británie zavítal Harry aj v čase výročia úmrtia kráľovnej Alžbety II., v septembri. Avšak uctil si ju v súkromí a s nikým z rodiny sa nestretol. 

Británia a kráľovská rodina žije v týchto dňoch oslavami 75. narodenín kráľa Karola III., ktoré bude mať zajtra. Podľa medializovaných informácií je naplánovaná oslava v londýnskom Clarence House, kde sú pozvaní členovia rodiny i priatelia. Kráľov mladší syn so svojou rodinou sa jej však nezúčastní.   

Keď sa v médiách objavili správy, že Harry a Meghan pozvanie odmietli, prehovoril ich hovorca. „V reakcii na britské médiá upresňujeme, že medzi párom a Buckinghamským palácom nebol žiaden kontakt ohľadom pozvania na nadchádzajúce narodeniny Jeho Veličenstva,” uviedol pre The Independent. Vyšlo tak najavo, že kráľ svojho syna nepozýval. 

Úplne ho odignoroval aj v septembri, keď mal Harry narodeniny. Hoci členovia kráľovskej rodiny si zvyknú blahoželať aj prostredníctvom profilov na sociálnych sieťach, tentokrát o Harrym nebola žiadna zmienka. 

Viac o téme: Kráľovská rodinaHarry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu