Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sestra Celiné Dion o raritnom ochorení hviezdy: Jej slová vháňajú slzy do očí!

Céline Dion Zobraziť galériu (5)
Céline Dion (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Neexistujú žiadne lieky! Nie je tajomstvom, že slávna speváčka Céline Dion (55) trpí raritným ochorením, ktoré postihuje jedného z milióna. Jej sestra teraz poskytla médiám otvorený rozhovor, v ktorom prehovorila o tom, ako sa umelkyňa momentálne cíti

Slávna speváčka Céline Dion miluje hudbu, koncerty a svojich fanúšikov. Už istý čas jej však táto radosť nie je dopriata. Ako v decembri 2022 priznala, lekári jej diagnostikovali tzv. syndróm stuhnutého človeka, známy aj ako Moersch-Woltmanová choroba. Toto ochorenie spôsobuje napríklad nekontrolovateľne napínanie svalov, či silné kŕče, ktoré majú výrazný dopad na každodenné fungovanie. Závažné ochorenie mení ľudí na živé sochy. Uznávaná umelkyňa musela v dôsledku toho zrušiť všetky pracovné aktivity a koncerty. 

Fanúšikovia slávnej speváčky majú o ňu pochopiteľne veľký strach. Čo-to o tom, ako sa Céline momentálne má, prezradila v najnovšom rozhovore pre Le Journal de Montreal jej sestra Claudette. Ako uviedla, umelkyňa spolupracuje s top výskumníkmi v tejto oblasti, avšak zatiaľ bez nejakých výsledkov. „Nedokážu nájsť žiadnu liečbu, ktorá by bol účinná. Avšak nestrácať nádej je veľmi dôležité,” uviedla. 

„Nazdávam sa, že najdôležitejšie je, aby oddychovala. Vždy ide nad rámec svojich síl a usiluje sa byť najlepšia. V istej chvíli sa vám však vaše telo a srdce usilujú niečo povedať. A vtedy je dôležité to poslúchať,” dodala. 

Sestra Celiné Dion o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

O slávnu speváčku sa stará ďalšia jej sestra - Linda. Tá sa presťahovala ku nej do Las Vegas. Hoci šance na zlepšenie jej zdravotného stavu sú mizivé, celá rodina má nádej, že sa to raz zlepší. A veľkou bojovníčkou je aj samotná Céline. „Chcem, aby ste všetci vedeli, že sa nevzdávam. A neviem sa dočkať, až vás všetkých raz znovu uvidím,” poznamenala, keď sa fanúšikom prihovárala prostredníctvom sociálnej siete Instagram.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu