Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

ZDRVUJÚCE SPRÁVY: Zdravotný stav Brucea Willisa sa zhoršuje... Má DEMENCIU!

Bruce Willis Zobraziť galériu (6)
Bruce Willis (Zdroj: Instagram)

LOS ANGELES - Pridružili sa ďalšie ťažkosti! Keď sa v marci 2022 dostali na verejnosť správy o tom, že Bruce Willis (67) kvôli zdravotným problémom končí so svojou hereckou kariérou, pichlo pri srdci mnohých jeho fanúšikov. Obrovskou oporou mu však nie sú len oni, ale najmä jeho najbližší. Tí v týchto hodinách zverejnili stanovisko, v ktorom poskytli aktuálne informácie o jeho zdraví.

„Naša rodina by chcela v úvode vyjadriť hlbokú vďaku za neuveriteľný príval lásky, podpory a nádherných príbehov, ktoré od vás dostávame od chvíle, ako sme oznámili diagnózu nášho Brucea. V súvislosti s tým by sme vám radi dali update o stave nášho milovaného manžela, otca a priateľa,” znie v úvode stanoviska, ktoré zverejnila hercova rodina. 

V jari minulého roka oznámili verejnosti, že slávnemu hercovi lekári diagnostikovali afáziu, ktorá ovplyvňuje jeho kognitívne schopnosti. „Jeho stav pokročil a teraz vieme o konkrétnejšej diagnóze - frontotemporálna demencia. Bohužiaľ, problémy s komunikáciou sú len jedným zo symptómov ochorenia, ktorým musí Bruce čeliť. Hoci je to veľmi bolestivé, je akousi útechou, že aspoň konečne máme jasnú diganózu,” pokračovali vo vyjadrení Willisove ženy. 

Hercova manželka Emma, exmanželka Demi Moore a rovnako tak jeho dcéry sa rozhodli informácie o jeho zdravotnom stave medializovať. Chcú tak zvýšiť povedomie o tejto chorobe a poukazujú aj na to, že je potrebné viac sa zamerať na výskum. „Dnes neexistujú žiadne spôsoby, ako liečiť toto ochorenie, ale dúfame, že sa to v budúcnosti zmení. FTD je krutá diagnóza, o ktorej mnohí z nás nikdy nepočuli a môže postihnúť kohokoľvek. Pre ľudí pod 60 rokov je FTD najviac častou formou demencie. Jej diagnostika môže trvať roky, takže je pravdepodobne viac rozšírená, než vieme,” uviedla hercova rodina. 

Ešte raz zdôraznili, že Bruce vždy veril v to, že jeho hlas môže iným ľuďom pomôcť a zvýšiť povedomie o rôznych dôležitých problémoch. Zároveň vyjadrili podoru všetkým, ktorých blízki bojujú s rovnakým ochorením.

„Bruce vždy v živote hľadal radosť a pomáhal každému, koho poznal, aby tak žil tiež. Vaša neustála podpora, súcit, pochopenie a rešpekt nám pomáhajú v tom, aby žil čo najplnohodnotnejším životom,” uzavreli.

FRONTOTEMPORÁLNA DEMENCIA

Je to výraz označujúci skupinu ochorení neznámeho pôvodu. Dochádza pri nich k poškodeniu čelných a spánkových lalokov mozgu. U niektorých jedincov dochádza k dramatickým zmenám osobnosti, sú emocionálne ľahostajní, niekedy sa ich správanie vymkne spod kontroly - vyslovujú nevhodné a netaktné poznámky, majú problémy s rečou a často nedokážu nájsť vhodné slová. 

Viac o téme: Bruce Willis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu