Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

INFARKT! Zomrel uznávaný americký hudobník (†55): Spolupracoval aj s Mekym Žbirkom!

Brad Stratton zomrel na infarkt. Zobraziť galériu (2)
Brad Stratton zomrel na infarkt. (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Svetom obletela smutná správa! V stredu zomrel len 55-ročný americký hudobník Bradley Stratton, ktorý výrazne ovplyvnil aj českú hudobnú scénu. Spolupracoval dokonca aj s Mekym Žbirkom. Hudobník podľahol infarktu!

Správu o hudobníkovej smrti priniesol hudobný portál Headliner a potvrdili ju aj jeho spoluhráči Pavel Cingl či gitarista Honza Ponocný. Kariéra Brada Strattona bola totiž pevne spätá s Prahou, kde založil kapely Snake Eaters či Circus Praha. 

Podielal sa na mnohých českých, ale aj slovenských albumoch, spolupracoval napríklad s Mekym Žbirkom na Modrom albume, s Annou K., produkoval projekt Autobora, v ktorej spolupracoval aj so speváčkou Luciou Svobodovou. 

„Naštartoval všetko, čím som sa zaoberal ďalších 20 rokov. Vydali sme v Universali album Fly, ku ktorým sa nejak dostal Meky Žbirka. A pretože sa mu páčili gitary, pozval ma na natáčanie albumu Meky,“ spomína na spoluprácu s Bradom Strattonom gitarista Honza Ponocný. 

Brad Stratton bol rodeným Američanom, ktorý sa v roku 1992 vydal do Prahy na výlet, no napokon tam zostal až do roku 1998. Do Češka sa však priebežne vracal aj potom. V New Yorku pracoval v reklamnej agentúre, pre ktorú skladal hudbu k spotom a neskôr ďalších 8 rokov bol producentom agentúry a štúdia Bang. 

 

See you on the other side my best friend..... LOVE YOU Brad Stratton

Posted by Honza Ponocný on Wednesday, September 21, 2022

 

Viac o téme: Brad Stratton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu