Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

ŠKANDÁL počas sprievodu s rakvou kráľovnej: Skončil v putách a... Na nebi sa opäť diali veci!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA, profimedia.sk a YouTube)

EDINBURGH - Ticho, ktoré zavládlo v uliciach Edinburghu počas presunu rakvy s telom kráľovnej Alžbety II. narušil neznámy muž. Ten začal pokrikovať na princa Andrewa, ktorého meno je spájané s viacerými sexuálnym škandálmi. Treba však dodať, že toto nebol jediný moment pietnej chvíle, ktorý si zaslúži zmienku.

Rakva s telom zosnulej Alžbety II. sa v nedeľu dopoludnia presunula zo zámku Balmoral do paláca Holyrood v Edinburghu. Na tejto ceste ju okrem čestnej stráže sprevádzala jediná dcéra princezná Anne. 

Odtiaľ bola truhla v pondelok presunutá do Katedrály sv. Egídia, kde sa konala smútočná omša. Peším sprievodom ju vyprevádzali kráľ Karol III. a jeho súrodenci - princezná Anne a bratia Edward a Andrew. 

Práve posledný spomínaný bol počas smútočného sprievodu objektom nadávok istého mladíka. Ten začal na Andrewa kričať a narušil tak pietnu atmosféru, ktorá v uliciach vládla. Neznámeho muža polícia po incidente hneď zatkla. 

Meno princa Andrewa bolo spájané s viacerými škandálmi. Doplatil na priateľstvo so sexuálnym predátorom Jeffreym Epsteinom a sám mal na konte závažne obvinenia. Aj keď polícia nakoniec žiadne kroky v tejto veci nepodnikla, Andrew sa rozhodol vzdať sa všetkých svojich vojenských funkcii.

Počas smútočného sprievodu však nastal aj krásny moment, ktorý mnohých jedincov nadchol. V médiách sa totiž objavila fotografia, ktorá zachytáva slnečný lúč nad rakvou kráľovnej. „Och! To je ako keby sa otvorilo nebo!” znie jeden z mnohých nadšených komentárov.   

ŠKANDÁL počas sprievodu s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Princ AndrewKráľovná Alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu