Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Princ Charles takto BIZARNE VYZNAL LÁSKU svojej žene Camille: Och, to je úchylné!

Princ Charles a jeho dlhoročná láska Camilla Zobraziť galériu (3)
Princ Charles a jeho dlhoročná láska Camilla (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Práve dnes,17. júla, oslavuje svoje 75. narodeniny manželka britského následníka trónu princa Charlesa - Camilla Parker Bowles. Princ Charles si svoju dlhoročnú priateľku Camillu vzal v apríli 2005 a po viac ako 30 rokoch tak vyvrcholil ich láskyplný aj kontroverzný vzťah.

Pretože boli obaja rozvedení, čo pre cirkev znamenalo prekážku, konal sa najskôr občiansky obrad. Až potom sa novomanželom dostalo v kaplnke na hrade Windsor aj cirkevného požehnania. Nie všetci Briti boli z ich sobáša nadšení. Mnohí prejavovali názor, že Camilla rozbila princovo manželstvo s prvou ženou - lady Dianou. Tá tragicky zahynula pri automobilovej nehode v Paríži v roku 1997, zhruba rok po tom, čo sa s Charlesom rozviedla. Po princovom boku si však ako vojvodkyňa z Cornwallu nakoniec získala svojou bezprostrednosťou a zmyslom pre humor priazeň Britov.

Preslávená romanca následníka britského trónu s dcérou vojnového hrdinu začala údajne v roku 1970 v jednom kráľovskom parku. "Moja prababička bola milenkou vášho pradedka, čo vy na to?" spýtala sa vraj Camilla Charlesa pri hre póla. Ich vzťah však vtedy ukončili Charlesove vojenské povinnosti. Keď sa princ po polroku služby na mori vrátil, Camilla už bola vydatá za armádneho dôstojníka Andrewa Parkera Bowlesa. Naďalej však zostávala dôvernou Charlesovou priateľkou. On šiel za krstného otca jej synovi Thomasovi, ona mu údajne pomohla nájsť vhodnú manželku - lady Dianu Spencer.

Galéria: Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu oslavuje 75. narodeniny

Po ich svadbe v roku 1981 však blízkosť Charlesa a Camilly spôsobila vo zväzku veľké napätie. Na verejnosť prenikli ich intímne odkazy typu Charlesovho "chcel by som byť tvojím tampónom" či Dianinho televízneho vyhlásenia "boli sme v tom manželstve traja". Reakcia verejnosti bola silná a Camilla musela čeliť prejavom hnevu aj na ulici. V roku 1994 Charles oficiálne priznal cudzoložstvo v televíznom rozhovore a o dva roky neskôr sa s Dianou rozviedli. Camilla sa s prvým manželom rozviedla v roku 1995.

Narodila sa 17. júla 1947 v Londýne a vyrastala na sussexskom vidieku, kde sa jej dostalo aristokratickej výchovy na letnom sídle rodiny jej matky Rosalindy, ktorá bola dcérou Rolanda Cubitta, baróna z Ashcombe. A práve láska ku koňom, psom, k prírode, vášeň pre lov (s obľubou lovila líšky, než bol tento lov v roku 2004 zakázaný), záhradkárčeniu, a záujem o maliarstvo a architektúru ju spájali v princom Charlesom.

Princ Charles takto BIZARNE
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kráľovská rodinaPrinc CharlesCamilla Parker Bowles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu