Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vírus banalizoval... Svet pobúril kvôli očkovaniu: Tenisová špička Djokovič pozitívny na COVID-19!

Novak Djokovič má pozitívny test na Covid-19. Zobraziť galériu (5)
Novak Djokovič má pozitívny test na Covid-19. (Zdroj: TASR)

BELEHRAD - Svojou nezodpovednosťou si vyrobil svetový škandál! Srbský tenista Novak Djokovič (33) v týchto dňoch zapĺňa stránky novín informáciou, že je pozitívny na COVID-19. Pritom ešte nedávno svetová špička koronavírus banalizovala a prípadné očkovanie proti nemu striktne odmietala!

Ešte v apríli Novak Djokovič pobúril svet svojím postojom k zákernému koronavírusu. Tvrdil, že by odmietol hrať na turnajoch, ak by sa sezóna rozbehla s povinným očkovaním pre hráčov. Líder svetového rebríčka totiž striktne odmieta vakcíny. A výnimku nemienil urobiť ani v prípade vynájdenia tej proti COVID-19.

„Osobne som proti očkovaniu na koronavírus. Lenže, ak sa pre tenistov stane povinným, budem sa musieť rozhodnúť, či ho podstúpim, alebo nie. Toto je môj súčasný postoj. Neviem, či sa zmení, ale rozhodne to ovplyvňuje moju kariéru,“ povedal v rozhovore pre agentúru AP, čím na svoju osobu spustil lavínu kritiky. 


Tenisová katastrofa na Adria Tour: Koronavírus má aj svetová jednotka Djokovič s manželkou!


O to väčší škandál má Novak aktuálne na krku. V uplynulých dňoch totiž zorganizoval exhibičný turnaj s názvom Adria Tour v chorvátskom Zadare. Bezpečnostné opatrenia na zápasoch boli minimálne, zúčastnili sa ho dokonca aj diváci, ktorí nedodržiavali bezpečný odstup. Po turnaji tenista navyše usporiadal aj žúr v jednom z miestnych klubov. 


VIDEO Tentoraz to Djokovič skutočne prestrelil: Všetci nakazení si užívali na párty!


Následný test na koronavírus však potvrdil najhoršie obavy. „Je mi ľúto, všetko sme to robili s čistým srdcom. Ja aj manželka sme pozitívni, naše deti sú, našťastie, negatívne. Tieto turnaje majú dobročinný účel a pomáhajú tenistom z nášho regiónu, aby si niečo zarobili v časoch koronakrízy. Cieľom bolo tiež pomôcť charitatívnym nadáciám a tým, ktorí to najviac potrebujú,“ sypal si na Twitteri popol na hlavu. 

Viac o téme: Novak Djokovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu