Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jeden z najlepších tenistov na svete: Ku šťastiu mu chýbal tento Slovák

Novak Djokovič Zobraziť galériu (7)
Novak Djokovič (Zdroj: TASR)

BELEHRAD/BRATISLAVA - Bývalá svetová jednotka mužského tenisu nedá dopustiť na slovenského trénera. Hoci sa cesty Novaka Djokoviča a Mariána Vajdu na takmer rok rozišli, aktuálne opäť tvoria tím. Vajdov návrat môže Djokovič považovať za predčasný darček ku svojim dnešným narodeninám.

Novak Djoković sa narodil 22. mája 1987 v srbskom hlavnom meste Belehrad. Tenis začal hrať ako 4-ročný a profesionálom sa stal v 16-tich. V júli 2011 bol prvýkrát na 1. mieste medzinárodného rebríčka ATP.  Svetovou jednotkou bol 223 týždňov. Novak vyhral 12 grandslamových titulov, z víťazstva sa radoval na viac než 60-ich turnajoch ATP. 

Jeden z najlepších tenistov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Od roku 2006 Djokoviča trénoval Slovák Marián Vajda, brat známeho herca Jozefa. V roku 2013 prenechal pozíciu hlavného trénera Borisovi Beckerovi, no stále zostával v Novakovom tíme. Rozlúčili sa v máji 2017. Dlho však bez seba nevydržali. 

Jeden z najlepších tenistov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Od apríla je Marián opäť po Novakovom boku. „Pre nás oboch je to nový začiatok. Chýbal mi. A myslím si, že ja som chýbal jemu. Alebo tenis. Prípadne oboje...” okomentoval opätovnú spoluprácu tenista. A na slovenského trénera má len slová chvály. „Pozná ma skrz-naskrz, lepšie ako ktokoľvek, s kým som pracoval. Je to priateľ. Môžem sa mu zveriť s mnohými vecami zo športového aj súkromného života. Vždy tu bol pre mňa. Vie, čo potrebujem, aby som sa herne dostal na najvyššiu možnú úroveň,” citoval Djokoviča web Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Jeden z najlepších tenistov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu