Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia kráľovská svadba na spadnutie: Známy je dátum aj miesto!

Princezná Beatrice so svojím snúbencom Zobraziť galériu (3)
Princezná Beatrice so svojím snúbencom (Zdroj: twitter.com/Catherine_thegreat_duchess)

LONDÝN - Veľká Británia je vo vytržení! Buckinghamský palác v piatok totiž konečne potvrdil termín svadby princeznej Beatrice (31) s jej snúbencom Edoardom Mapelli Mozzim. Po mnohých dohadoch a dlhom čakaní tak krajinu čaká ďalšia honosná veselica.

„Svadba jej kráľovskej výsosti princeznej Beatrice z Yorku a pána Edoarda Mapelli Mozziho sa uskutoční v piatok 29. mája 2020,” píše sa vo vyhlásení, ktoré sa dnes objavilo na oficiálnej stránke britskej kráľovskej rodiny royal.uk. Spolu s dátumom je známe aj miesto, kde sa ostro sledovaný obrad uskutoční.

Galéria: Princezná Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi

„Jej výsosť kráľovná láskavo dala zvolenie, aby sa ceremoniál konal v kráľovskej kaplnke v paláci St. James’s,” uvádzajú oficiálne zdroje. Po obrade sa mladomanželia a ich hostia presunú do záhrad Buckinghamského paláca, kde kráľovná Alžbeta II. vystrojí recepciu. Tá už sa uskutoční bez prítomnosti verejnosti a zvedavcov.

Ruku princeznej Beatrice  zdobí nádherný zásnubný prsteň.
Zobraziť galériu (3)
Ruku princeznej Beatrice zdobí nádherný zásnubný prsteň.  (Zdroj: twitter.com/Catherine_thegreat_duchess)

Vnučka kráľovnej Alžbety II. a jej snúbenec, ktorý pôsobí ako developer, sa zasnúbili minulý rok v septembri v Taliansku. Oznámenie o dátume svadby však zdržalo niekoľko problémov. Najskôr im zvolenie musela dať samotná kráľovná. Neskôr sa im do cesty priplietol škandál ohľadom obvinenia princa Alberta zo sexuálneho zneužívania a o ďalšie zdržanie sa postaral odchod princa Harryho a Meghan Markle z Buckinghamského paláca.

Ohlásenie dátumu svadby princeznej Beatrice zdržali škandál princa Andrewa aj odchod Harryho a Meghan.
Zobraziť galériu (3)
Ohlásenie dátumu svadby princeznej Beatrice zdržali škandál princa Andrewa aj odchod Harryho a Meghan.  (Zdroj: SITA)

Spomínaná kráľovská kaplnka slúži aj širokej verejnosti, no zároveň je miestom mnohých kráľovských svadieb a krstín. Svoje áno si tu v dávnej minulosti povedali napríklad aj kráľovná Victoria a princ Albert v roku 1840 a Kráľ George V. s kráľovnou Mary.

Viac o téme: SvadbaKráľovská svadbaPrincezná BeatriceEdoardo Mapelli Mozzi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu