Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obrovský škandál vo Victoria’s Secret: Sexuálne obťažovanie, ponižovanie aj tresty!

Sexi značka sa otriasa v základoch. Zobraziť galériu (7)
Sexi značka sa otriasa v základoch. (Zdroj: SITA)

OHIO - Najznámejšia značka spodnej bielizne na svete v poslednom čase dostáva ranu za ranou. Po zlých ekonomických výsledkoch či zrušenej najsledovanejšej módnej šou tentokrát anjelskou značkou otriasa sexuálny škandál.

Obvineniam z ponižovania a sexuálneho nátlaku čelia dvaja najvýznamnejší muži stojaci za úspešnou značkou. Miliardár Leslie Wexner (82), zakladateľ a prezident značky L Brands, pod ktorú Victoria’s Secret spadá, a Ed Razek (71), ktorý značke šéfoval dlhé roky a pod svojou taktovkou mal najkrajšie modelky sveta.

Práve on však mal podľa zistení amerického New York Times od dievčat vyžadovať viac, ako je prípustné. Na šou v roku 2018 sa mal pokúšať modelky bozkávať, dotýkať sa ich na intímnych miestach či vyžadovať, aby si mu sadli na kolená. Neštandardné správanie Razeka sa tak dostalo až k Wexnerovi. Avšak, namiesto pomoci na ženy čakali tresty.

Voči najznámejšej značke spodnej bielizne padli závažné obvinenia.
Zobraziť galériu (7)
Voči najznámejšej značke spodnej bielizne padli závažné obvinenia.  (Zdroj: SITA)

Modelka Andi Muise kvôli svojim "sťažnostiam" prišla o vysnívané krídla, keď s ňou anjelská značka jednoducho prerušila spoluprácu. Spŕšku nechutností si mala vypočuť aj jedna z najúspešnejších modeliek súčasnosti Bella Hadid. Tú mal výkonný šéf značky sledovať pri tom, ako ju merali kvôli očakávanej Victoria’s Secret šou.

Modelky Victoria's Secret sú inšpiráciou pre milióny žien po celom svete.
Zobraziť galériu (7)
Modelky Victoria's Secret sú inšpiráciou pre milióny žien po celom svete.  (Zdroj: instagram.com/lovegrace_e, instagram.com/josephineskriver)

Razek vtedy údajne modelke poradil, aby kašlala na nohavičky. Dôležitejšie pre modelku by vraj malo byť to, či ju televízna spoločnosť pustí s jej "perfektnými prsiami" na predvádzacie mólo. Ed Razek všetky obvinenia odmieta a tvrdí, že tieto jeho údajné tvrdenia sú nepravdivé alebo prinajmenšom vytrhnuté z kontextu.

Nechutnosti si údajne mala vypočuť aj modelka Bella Hadid.
Zobraziť galériu (7)
Nechutnosti si údajne mala vypočuť aj modelka Bella Hadid.  (Zdroj: SITA)

Ponižovania sa okrem modeliek malo dostať aj ďalším ženám, ktoré pre americký gigant pracovali. Narážky na ich vzhľad či váhu neboli ničím výnimočným. „Pre mňa ako pre niekoho, kto bol vychovávaný ako nezávislá žena, bolo najviac alarmujúce, ako tam bolo toto správanie zakorenené,” povedala bývalá pracovníčka PR oddelenia pre Victoria’s Secret Casey Crowe Taylor, ktorá bola svedkom Razekovho správania. „Nad týmto ponižovaním sa zvyčajne zasmialo a považovalo sa za normálne. Bolo to takmer ako vymývanie mozgov. A ten, kto sa tomu skúsil postaviť, nebol len tak odignorovaný, ale potrestaný.”

O nekorektných praktikách malo vedenie firmy vedieť.
Zobraziť galériu (7)
O nekorektných praktikách malo vedenie firmy vedieť.  (Zdroj: SITA)

Škandálu nepomohlo ani blízke priateľstvo medzi Wexnerom a Jeffrey Epsteinom (†66), ktorý bol minulý rok odsúdený za pedofíliu a neskôr si vo väzení vzal život. Práve on mal vystupovať ako Wexnerov zástupca a mladým dievčatám nahováral, že hľadá modelky pre Victoria’s Secret. Z ich kariéry však nakoniec nebolo nič.

Už niekoľko týždňov sa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)

Okrem Razeka, ktorý spoločnosť opustil minulý rok, sa bráni aj samotná značka. „Je nám ľúto, ak sme v niektorej situácii nesplnili naše ciele a sme plne odhodlaní k neustálemu zlepšovaniu a zodpovednosti,” povedala pre New York Times hovorkyňa L Brands Tammy Roberts Myers a doplnila, že spoločnosť je intenzívne zameraná na dodržiavanie predpisov na pracovisku. K obvineniam sa však detailne nevyjadrila.

Viac o téme: Victoria’s SecretEd RazekLeslie Wexner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu