Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čaká nás ďalšia kráľovská svadba: Vnučka kráľovnej Alžbety II. sa zasnúbila

Princezná Beatrice so svojím snúbencom Zobraziť galériu (3)
Princezná Beatrice so svojím snúbencom (Zdroj: twitter.com/Catherine_thegreat_duchess)

LONDÝN - Vnučka britskej kráľovnej Alžbety II., princezná Beatrice, sa zasnúbila s developerom Edoardom Mapellim Mozzim a uzavrie s ním manželstvo, oznámilo vo štvrtok vo vyhlásení oficiálne londýnske sídlo panovníčky Buckinghamský palác.

Dvojica "sa zasnúbila tento mesiac už skôr počas víkendu v Taliansku", spresnil palác. Dodal, že svadba sa bude konať v roku 2020. Beatrice (31) je staršou dcérou princa Andrewa, ktorý bol nedávno nútený obhajovať sa voči kompromitujúcim obvineniam, týkajúcim sa jeho priateľstva s americkým finančníkom a odsúdeným páchateľom sexuálnych zločinov Jeffreym Epsteinom, pripomenula tlačová agentúra AFP.

Zásnuby oznámili aj rodičia Beatrice, princ Andrew a jeho bývalá manželka Sarah Fergusonová. Podľa tlačovej agentúry AP obaja v oznámení uviedli, že sú udalosťou "nadšení". "Želáme im všetko najlepšie v nádhernom budúcom rodinnom živote," napísali. Princ Andrew je tretie dieťa a druhý syn kráľovnej Alžbety a jej manžela princa Philipa.

Beatricina sestra Eugenie sa vlani vydala za bohatého obchodníka s vínom Jacka Brooksbanka. Ich veľkolepá svadba sa konala na Windsorskom zámku a jej súčasťou bol aj sprievod s kočom ťahaným koňmi. Táto svadba sa niesla vo veľmi podobnom duchu ako sobáš princa Harryho s Meghan Markleovou skôr počas toho istého roka. Beatrice a Eugenie sú v poradí deviatou a desiatou nástupníčkou na britský trón.

Viac o téme: SvadbaZásnubyLondýnAlžbeta II.Princezná Beatrice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu