Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Harry a Meghan pokrstili syna Archieho: Kráľovná neprišla!

Harry a Meghan pokrstii syna Archieho. Zobraziť galériu (5)
Harry a Meghan pokrstii syna Archieho. (Zdroj: SITA)

BERKSHIRE - Síce vojvoda Harry vyhlásil v súvislosti s krstinami syna Archieho informačné embargo, na verejnosť sa i tak dostalo zopár detailov. Urodzený pár sa dokonca s verejnosťou podelil o vybrané zábery z veľkého dňa. Za zmienku stojí, že kráľovná Alžbeta II. sa slávnostého aktu nezúčastnila. Prečo?

Vojvoda Harry a jeho manželka Meghan si už dva mesiace plnia tie najkrajšie povinnosti. Stali sa totiž rodičmi synčeka, ktorému dali meno Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Túto sobotu bol pokrstený v kaplnke Windsorského zámku. V roku 1984 tam prijal sviatosť krstu aj samotný Harry.  

Podľa medializovaných informácií sa slávnostného obradu zúčastnili najbližší príbuzní a zopár priateľov. Archie bol pokrstený arcibiskupom z Canterbury - Justinom Welbym. Chlapček mal na sebe tradičné rúcho, v ktorom boli v minulosti pokrstení aj princ George, Louise a princezná Charlotte. Meno krstných rodičov urodzený pár neprezradil. 

Pri pohľade na spoločnú fotografiu je zrejmé, že slávnostného obradu sa zúčastnili aj Meghanina mama Doria Ragland, Harryho brat William s manželkou Kate, Harryho otec - princ Charles s manželkou Camillou a dve staršie sestry zosnulej Diany - Sarah McCorquadale a Jane Fellowes.   

Kráľovná Alžbeta II. sa krstín nezúčastnila. Dôvdom boli pracovné povinnosti, ktoré mala dohodnuté ešte pred Archieho narodením. Z rovnakého dôvodu chýbala aj na krste princa Louisa.   

Harry a Meghan pokrstii
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Harry a Meghan pokrstii
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kráľovská rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu