Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Známy seriálový herec musel opustiť svojho osemtýždňového syna: Za všetko môže TOTO

Lin-Manuel Miranda Zobraziť galériu (4)
Lin-Manuel Miranda (Zdroj: SITA/AP)

NEW YORK - Americký skladateľ, textár a herec Lin-Manuel Miranda dostal pásový opar a musí sa izolovať od svojho osemtýždňového syna Francisca. Tridsaťosemročný umelec o tom informoval na Twitteri.

Tam napísal, že si pôvodne myslel, že má len migrénu, neskôr mu však diagnostikovali spomínané vírusové infekčné ochorenie, ktoré sa lekárom podarilo zachytiť v skorom štádiu. Ako tiež uviedol, momentálne žije u svojich rodičov, ktorí bývajú neďaleko jeho domu. Miranda je otcom dvoch detí. Okrem spomínaného Francisca má s manželkou Vanessou Nadal syna Sebastiana, ktorý sa narodil v roku 2014.

Lin-Manuel Miranda sa preslávil ako autor úspešných broadwayských muzikálov In The Heights a Hamilton. Obe hry, v ktorých sa aj predstavil, si vyslúžili množstvo nominácií a cien. In The Heights získal napríklad Grammy pre najlepší muzikál a celkovo štyri ceny Tony vrátane jednej pre Mirandu, ktorú si odniesol za najlepšiu pôvodnú hudbu. Hamilton zas triumfoval na odovzdávaní Tony v roku 2016, keď premenil šestnásť nominácií na jedenásť trofejí.

Miranda získal vďaka hre okrem dvoch Tony za najlepšiu pôvodnú hudbu a najlepšie libreto dokonca aj Pulitzerovu cenu. Ako televízny herec sa ukázal v seriáloch ako napríklad Sopranovci (1999 - 2007), Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) alebo Moderná rodina (2009). Podieľal sa aj na soundtracku animáku Vaiana (2016), ktorý mu vyniesol nominácie na Oscara a Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň (How Far I'll Go).

Viac o téme: ChorobaHerecNew YorkLin-Manuel Miranda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu