Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšie obvinenie zo sexuálneho obťažovania: Známeho herca obvinilo 5 žien!

Louis C.K.
Louis C.K. (Zdroj: commons.wikimedia.org)

NEW YORK - Americký komik, herec, televízny a filmový tvorca Louis C.K. je ďalšou osobnosťou zábavného priemyslu, ktorá čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Proti 50-ročnému rodákovi z Washingtonu D.C. sa pre denník New York Times vyslovilo päť žien, ktoré tvrdia, že sa pred nimi a počas telefonátu fyzicky uspokojoval alebo sa o to pokúšal.

Komičky Dana Min Goodman a Julia Wolov pre denník uviedli, že sa herec pred nimi ukájal v roku 2002 počas komediálneho festivalu v americkom Aspene, v prípade ich kolegyne Abby Schachner tak robil v roku 2003 počas telefonátu. Komičke Rebecce Corry zase o dva roky neskôr robil návrhy, aby sa naňho pri masturbovaní pozerala v jej šatni. Obaja v tom čase pracovali na televíznom pilote, ktorý produkovali Courteney Cox a David Arquette. Tí jej tvrdenia denníku potvrdili. Piata údajná obeť o skúsenosti s Louisom C.K hovorila pod podmienkou anonymity, a vyjadrila sa, že ju obťažoval koncom 90. rokov minulého storočia, keď obaja pracovali na The Chris Rock Show (1997 - 2000). Aj v tomto prípade jej vraj robil návrhy, aby sa na neho pri ukájaní pozerala a ona sa podvolila aj napriek tomu, že vedela, že to nebolo správne. "Zneužil svoju moc," vyjadrila sa.

Komik sa k obvineniam zatiaľ nevyjadril, podľa jedného z jeho zástupcov tak urobí v nadchádzajúcich dňoch. V súvislosti s obvineniami distribučná spoločnosť Orchard zrušila newyorskú premiéru jeho snímky I Love You, Daddy a jej uvedenie na trh s ohľadom na situáciu zvažuje. Po zverejnení textu v New York Times tiež zrušili jeho vystúpenie v relácii The Late Show With Stephen Colbert (2015) a televízia HBO s ním ukončila spoluprácu v rámci charitatívneho projektu Night of Too Many Stars: America Unites for Autism Programs. HBO okrem toho stiahla zo svojej služby na požiadanie všetky jeho projekty.

Obvinenia proti Louisovi C.K. vzniesli v čase, keď svetovým zábavným priemyslom otriasajú početné sťažnosti voči viacerým osobnostiam vrátane producenta Harveyho Weinsteina, režiséra Jamesa Tobacka či hercov Kevina Spaceyho, Roberta Kneppera alebo Stevena Seagala.

Louis C.K., vlastným menom Louis Székely, začínal ako scenárista televíznych šou ako napríklad Late Night with Conan O'Brien (1993 - 2009) či Late Show with David Letterman (1993 - 2015). Účinkoval tiež v seriáli Lucky Louie (2006 - 2007), ktorý aj napísal a režíroval podobne ako aj projekt Rozvedený so záväzkami (2010 - 2015), či v miniseriáli Horace and Pete (2016). Zahral si aj v komediálnom seriáli Parks and Recreation (2009 - 2015) či filmoch Jasmínine slzy (2013), Špinavý trik (2013) a Trumbo (2015). Na konte má šesť televíznych cien Primetime Emmy a dve nominácie na Zlatý Glóbus. Stal sa prvým stand-up komikom, ktorý tri večery po sebe vypredal newyorskú Madison Square Garden.

Viac o téme: HerecSexuálne obťažovanieNew YorkLouis C.K.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu