Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hollywoodom otriasa najväčší sexuálny škandál: Medzi obeťami aj Angelina Jolie a Gwyneth Paltrow!

Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie Zobraziť galériu (9)
Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Ešte pred pár dňami bol Harvey Weinstein (65) vnímaný ako uznávaný filmový producent. Aktuálne je však jeho meno spájané so sexuálnym škandálom, ktorý plní všetky médiá. Svedectvá vybraných žien šokovali mnohých. Najmä však manželku jedného z najmocnejších mužov Hollywoodu. Tá sa psychicky zrútila a rozhodla sa sexuálneho násilníka opustiť.

Denník The New York Times uverejnil koncom minulého týždňa článok, ktorý vyvolal poriadny rozruch. Podľa medializovaných informácií sa filmový producent Harvey Weinstein, ktorý sa podieľal napríklad na počinoch Pulp Fiction, Zamilovný Shakespeare, Malena, či Gangy New Yorku, dopustil najmenej ôsmich prípadov sexuálnych útokov.

Harvey Weinstein nemá v súčasnosti dôvod na úsmev.
Zobraziť galériu (9)
Harvey Weinstein nemá v súčasnosti dôvod na úsmev.

Kvôli závažným obvineniam dostal Weinstein padáka z produkčnej spoločnosti, ktorú zakladal a nesie tiež jeho meno. Na margo kauzy sa vyjadril, že si uvedomuje, že jeho správanie v minulosti spôsobilo mnoho bolesti, za čo sa ospravedlňuje. Zároveň sa ale bráni, že dospieval v 60. a 70. rokoch, kedy boli pravidlá správania sa iné. „Taká bola vtedy kultúra. 15 ľudí si o mne myslí, že som génius, ďalších 15 o mne hovorí, že som sviňa,” uviedol producent. 

Ten spočiatku mohol rátať aj s podporou svojej manželky. Keď sa však začalo ozývať stále viac žien, Georgina Chapman zmenila názor. „Mám zlomené srdce kvôli všetkým tým ženám, ktoré museli trpieť kvôli týmto neospravedlniteľným činom. Rozhodla som sa svojho manžela opustiť,” uviedla pre People bývalá modelka. Zároveň vyhlásila, že otec jej detí odletel súkromným lietadlom do Európy, kde by mal podstúpiť terapiu.    

V roku 1997 prišla Ashley Judd do kontaktu s Hervey Weinsteinom počas nakrúcania filmu Zberateľ bozkov.
Zobraziť galériu (9)
V roku 1997 prišla Ashley Judd do kontaktu s Hervey Weinsteinom počas nakrúcania filmu Zberateľ bozkov.  (Zdroj: SITA)

„Veľakrát a mnohými spôsobmi som mu hovorila nie. Ženy v Hollywoode o ňom medzi sebou vedú debaty už dlhodobo. Je na čase, aby sa o tom hovorilo aj verejne,” uviedla herečka, ktorej mal producent v jednom z hotelov oblečený len v župane ponúkať masáž a chcel, aby ho sledovala pri sprchovaní.  

Rose McGowan si v roku 1996 zahrala vo filme Vreskot, na ktoreho produkcii sa Weinstein tiež podieľal. Obťažovať ju mal o rok neskôr počas filmového festivalu Sundance.
Zobraziť galériu (9)
Rose McGowan si v roku 1996 zahrala vo filme Vreskot, na ktoreho produkcii sa Weinstein tiež podieľal. Obťažovať ju mal o rok neskôr počas filmového festivalu Sundance.  (Zdroj: SITA)

Rose zverejnila na sociálnych sieťach svoju fotku z marca 1997, ku ktorej pripísala: „Toto je to dievča, ktoré bolo zranené príšerou.” Herečka, známa z obľúbeného seriálu Čarodejnice, mala byť umlčaná istou sumou peňazí.    

Gwyneth Paltrow má s producentom tiež nemilú skúsenosť. V roku 1999 získala z film Zamilovaný Shakespeare sošku Oscara.
Zobraziť galériu (9)
Gwyneth Paltrow má s producentom tiež nemilú skúsenosť. V roku 1999 získala z film Zamilovaný Shakespeare sošku Oscara.  (Zdroj: SITA)

Gwyneth bola obeťou producentových návrhov, keď mala 22 rokov. Získala úlohu vo filme s názvom Emma a ešte pred nakrúcaním dostala od Weinsteina pozvanie na pracovné stretnutie. To sa skončilo tým, že sa je producent dotýkal a navrhoval jej masáž. „Bola som mladá a veľmi ma to zarazilo,” uviedla na margo toho blondínka. Tá sexuálne návrhy odmietla a posťažovala sa vtedajšiemu frajerovi Bradovi Pittovi, ktorý producenta konfrontoval.    

Aj Angelina Jolie dostala od producenta sexuálne návrhy.
Zobraziť galériu (9)
Aj Angelina Jolie dostala od producenta sexuálne návrhy.  (Zdroj: Profimedia)

„Mala som zlú skúsenosť s Harvey Weinsteinom v mojej mladosti. Preto som sa neskôr rozhodla s ním nikdy viac nespolupracovať  a viaceré kolegyne som varovala. Takéto správanie voči ženám nemožno akceptovať v žiadnej oblasti ani v žiadnej krajine,” uviedla vo svojom vyhlásení Angelina Jolie.

Talianská herečka Asia Argento priznala, že Harvey Weinstein na nej praktizoval orálny sex, keď mala 21 rokov. „Desil ma a bol mohutný. Nechcel prestať. Bolo to ako nočná mora,” poznamenala umelkyňa, ktorá s nim mala údajne sex aj počas ďalších rokov.
Zobraziť galériu (9)
Talianská herečka Asia Argento priznala, že Harvey Weinstein na nej praktizoval orálny sex, keď mala 21 rokov. „Desil ma a bol mohutný. Nechcel prestať. Bolo to ako nočná mora,” poznamenala umelkyňa, ktorá s nim mala údajne sex aj počas ďalších rokov.  (Zdroj: SITA)

Orálny sex sa spomína aj vo výpovedi herečky menom Lucia Evans. Tú mal producent v roku 2004 prinútiť k tomu, aby ho uspokojila ústami. Ako priznala, roky trpela veľkou traumou. 

Herečka Louisette Geiss sa pri desivých spomienkach neubránila slzám.
Zobraziť galériu (9)
Herečka Louisette Geiss sa pri desivých spomienkach neubránila slzám.  (Zdroj: SITA)

Priamo pred médiami prehovorila herečka Louisette Geiss, ktorú v roku 2008 Weinstein nútil k tomu, aby ho sledovala, ako masturbuje. „Stretli sme sa kvôli pracovnym záležitostiam. Viedli sme skvelý rozhovor a pôsobil dojmom, že ho to ozaj zaujíma. Potom sa ospravedlnil a šiel do kúpeľne. Vrátil sa vyzlečený a povedal mi, aby som pokračovala v rozprávaní o filme. Keď som skončila, požiadal ma, aby som sledovala, ako sa uspokojuje. Odmietla som a chcela som odísť. Vtom ma schmatol, natlačil do kúpeľne a nútil ma na neho pozerať. Srdce mi išlo vyskočiť z hrude a bola som veľmi vystrašená,” poznamenala herečka, ktorá sa neubránila slzám. 

K sexuálnemu škandálu sa vyjadrilo viacero ďalších herečiek a ich mužských kolegov. Väčšina sa zhodla na tom, že takéto správenie je neprípustné. 

Viac o téme: Angelina JolieGwyneth PaltrowHarvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu