Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fanúšikovia Harryho Pottera v šoku: Ukradli rukopis ich obľúbeného diela

J.K. Rowling pózuje so svojou knihou. Zobraziť galériu (5)
J.K. Rowling pózuje so svojou knihou. (Zdroj: SITA)

BIRMINGHAM - Neznámy páchateľ ukradol v Birminghame rukopis prequelu Harryho Pottera, ktorý autorka J. K. Rowling venovala do charitatívnej aukcie v roku 2008 a predali ho za 25 000 libier. Podľa polície zmizol rukopis počas vlámania medzi 13. až 24. aprílom.

"Jediní ľudia, ktorí by kúpili tento unikátny kúsok sú skutoční fanúšikovia Harryho Pottera. Apelujeme teda na všetkých, ktorí rukopis videli alebo im ho ponúkli na odkúpenie, aby kontaktovali políciu," vyjadril sa vyšetrovateľ Paul Jauncey.

Bezmenný príbeh má 800 slov a odohráva sa údajne tri roky pre narodením slávneho čarodejníka. Vystupujú v ňom James Potter a Sirius Black v tínedžerskom veku. Počas rýchlej jazdy na motorke ich zastavia muklovskí policajti, ale obom sa podarí uniknúť na metlách.

Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmových spracovaní, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt (2001).

Viac o téme: Harry PotterJ. K. Rowling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu