Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Za nahé FOTO celebrít väzenie: Zlodej ide za mreže!

Jennifer Lawrence Zobraziť galériu (5)
Jennifer Lawrence (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Muž, ktorý ukradol súkromné fotografie a videá viacerých celebrít, strávi deväť mesiacov za mrežami. Dvadsaťdeväťročný Edward Majerczyk sa vlani k obvineniu priznal a do výkonu trestu nastúpi 27. februára. Informáciu potvrdil Joseph Fitzpatrick, hovorca prokurátora Zacha Fardona zo štátu Illinois.

Majerczyk sa minulý rok priznal, že k fotografiám celebrít ako Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Gabrielle Union, Kate Upton a mnohých ďalších sa dostal prostredníctvom phishingu. Obetiam zasielal e-maily, ktoré pripomínali oficiálnu komunikáciu spoločností Apple a Google. Po tom, čo adresáti na e-mail reagovali, Majerczyk získal prístup k ich účtom a heslám.

Podľa dokumentu sa takto dostal až k 300 účtom na službách iCloud a Gmail, pričom aspoň 30 z nich patrilo známym osobnostiam. Napriek tomu sa vyšetrovateľom nepodarilo nájsť žiadne dôkazy o tom, že Majerczyk stál aj za zverejnením a šírením ukradnutých fotografií z roku 2014. "Pán Majerczyk v tom čase trpel depresiami a sledoval webové stránky obsahujúce pornografický materiál a navštevoval tiež internetové chaty, aby sa tak vyrovnal so sklamaním, ktoré pociťoval v živote," uviedol právny zástupca odsúdeného Thomas Needham. 

Vlani priznal vinu v kauze krádeže fotografií slávnych osobností aj istý Ryan Collins, ktorému súd vymeral trest 18 mesiacov odňatia slobody. Ani Collinsovi nedokázali, že ukradnuté materiály zverejnil na internete. 

Viac o téme: Jennifer LawrenceEdward Majerczyk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu