Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sexica Sharone Stone skončila v slzách: Tak toto nie, musíme zmeniť zákony!

Sharone Stoneová Zobraziť galériu (8)
Sharone Stoneová (Zdroj: SITA/AP)

SAN FRANCISCO - Americká herečka a filmová producentka Sharon Stoneová upriamila v piatok pozornosť širokej verejnosti k sexuálnym útokom na pôde amerických univerzít. Vzdala emotívnu poctu študentke, ktorú vlani, keď bola v bezvedomí, sexuálne zneužil vtedajší študent Stanfordovej univerzity, nádejný plavec, považovaný za možného budúceho olympionika.

Informovala o tom tlačová agentúra AP. Stoneová vystúpila na kalifornskej Univerzite Santa Clara v rámci sympózia o sexuálnych napadnutiach na vysokoškolskej pôde. Hovorila 25 minút a keď čítala úryvky z listu obete znásilnenia, adresovaného útočníkovi Brockovi Turnerovi, utierala si slzy.

Potom označila list za "ohromne intenzívny" a povedala, že je nemožné ho čítať "bez toho, aby to poznačilo vaše srdce a dušu". Znásilnená zverejnila svoj list, v ktorom emotívne opisuje celú udalosť, na sociálnej sieti. Vyburcovala tým kritikov Turnerovho trestu a vyvolala debatu o znásilneniach na univerzitnej pôde a trestnom systéme.

Turnera prepustili z väzenia, keď si odpykal polovicu zo svojho šesťmesačného trestu. Dvadsaťjedenročný športovec sa musí doživotne registrovať ako sexuálny delikvent a je v trojročnej podmienke. Totožnosť jeho obeti nebola zverejnená, je označovaná pseudonymom Emily Doe.

"Existuje veľa takýchto Emily Doe, veľa žien, ktoré neboli počuť a my musíme zmeniť kultúru a zákony týkajúce sa sexuálneho napadnutia," pokračovala Stoneová dodávajúc, že má pocit, že sa s prípadom "zle zaobchádzalo".

"Je to šokujúca situácia..., že niekto, ktokoľvek, môže (o sebe) povedať, že je páchateľ sexuálneho útoku a pokračovať vo svojom živote, ako keby sa nič nestalo," zdôraznila. Herečka sa preslávila v roku 1992 v erotickom trileri Základný inštinkt. 

Viac o téme: Spojené štátySharone Stoneová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu