Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zaľúbenci z filmu Básnici po 30 rokoch: Vlasatý Štěpán, krásna Vejmělková ako šelmička!

Eva Vejmělková a Pavel Kříž pred 30 rokmi. Zobraziť galériu (10)
Eva Vejmělková a Pavel Kříž pred 30 rokmi. (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Aj dnes by jej mnohí skladali básne! Herečka Eva Vejmělková (47) ozdobila svojím šarmom a krásou viacero filmov. V počine Jak básníkům chutná život poplietla hlavu mladému doktorovi Štěpánovi, ktorého stvárnil talentovaný herec Pavel Kříž (55). Dvojica umelcov sa zišla na pľaci aj o pár rokov neskôr, pri nakrúcaní pokračovania s názvom Koniec básnikov v Čechách. V uplynulých dňoch sa cesty hercov opäť stretli. Pozrite sa, ako dnes vyzerajú!

Budúci rok na Valentína by sa mal dostať do našich kín nový hudbný film s názvom Muzzikanti. Jeho režisérom je Dušan Rapoš, ktorý má na konte napríklad aj úspešnú trilógiu Fontána pre Zuzanu.

Jednu z ústredných postáv v spomínanom počine stvárňuje Pavel Kříž. Ten sa pred kamerami zmenil na starnúceho rockera, čomu je prispôsobená aj jeho vizáž a má dlhšie vlasy. Oveľa zaujímavejšie je však to, že sa na pľaci stretol so svojou starou filmovou láskou Evou Vejmělkovou. Tej vyznával city niekedy v roku 1987 v rámci romantickej komédie Jak básníkům chutná život.

Eva sa herectvu v súčasnosti už veľmi nevenuje. Teraz však urobila výnimku. „Keď si prečítala scénar a zistila, že sa stretne s Pavlem Křížem, tak súhlasila. A ja si to veľmi vážim,” povedal na margo toho scénarista Petr Šiška. Vejmělková si zahrala psychlogičku a v tejto úlohe sa cítia ako doma, keďže ju už niekoľko rokov vykonáva v reálnom živote.   

Okrem zaľúbencov z Básnikov si Muzzikantoch zahrajú aj Maroš Kramár, Martin Dejdar, Peter Cmorik, Jaromír Nohavica, Leoš Mareš, či poľská herečka Michalina Olszańska. 

Pavel Kříž ako vlasatý starnúci rocker, Eva Vejmělková sa vďaka topu so zvieracou potlačou zmenila na šelmičku.
Zobraziť galériu (10)
Pavel Kříž ako vlasatý starnúci rocker, Eva Vejmělková sa vďaka topu so zvieracou potlačou zmenila na šelmičku.  (Zdroj: facebook/PETARDA PRODUCTION)

Režisér Dušan Rapoš s manželkou Evou Vejmělkovou majú s Pavlem Křížem kamarátsky vzťah.
Zobraziť galériu (10)
Režisér Dušan Rapoš s manželkou Evou Vejmělkovou majú s Pavlem Křížem kamarátsky vzťah.  (Zdroj: facebook/PETARDA PRODUCTION)

Viac o téme: Eva VejmělkováPavel KřížMuzzikantiJak básníkům chutná život
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu