Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Legendárny Štěpán z Básnikov: Viedol dvojaký život, prišiel o dcéru

Pavel Kříž Zobraziť galériu (6)
Pavel Kříž (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Herec Pavel Kříž (57) sa stal mimoriadne populárnym v 80. rokoch minulého storočia vďaka sérii filmov o Básnikoch. V roku 1988 však emigroval do Kanady, kde si našiel aj manželku. Svojej novej rodine nepriznal, čomu sa v Čechách venoval a začal žiť úplne iný život. Vyštudoval vysokú školu a stal sa psychoterapeutom. Pri návrate do rodnej krajiny ho postihla tragédia - prišiel o svoju nenarodenú dcérku.

Pavel Kříž sa narodil 18. apríla 1961 a od detstva sa venoval herectvu v divadle. Vo štvrtom ročníku konzervatória nakrútil prvý diel legendárnych Básnikov. Po treťom filme z tejto série však emigroval do Kanady, kde začal v podstate odznova. 

Eva Vejmělková, Pavel Kříž,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Vo Vancouveri študoval psychoterapiu a po rokoch hrania študenta medicíny sa nakoniec reálne stal lekárom. Oženil sa s výtvarníčkou a filmovou animátorkou Bonnie, pričom so svojou kanadskou rodinou o českej hereckej kariére nehovoril. „Mám kanadskú rodinu a tá ani nevie, že som Básnikov natočil. Jednak by tomu nerozumeli, jednak ma vlastne ako herca nepoznajú,” prezradil pred dvomi rokmi týždenníku Instinkt. 

Po pár rokoch v zámorí sa však do Čiech vrátil, nakrútil ďalších Básnikov a začal účinkovať aj v divadle. S manželkou častejšie cestovali a bohužiaľ, počas jedného letu z Kanady do Prahy v roku 1996 Bonnie potratila. Mala sa im narodiť dcérka. 

Legendárny Štěpán z Básnikov:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Pavel Kříž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu