Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvláštna pocta pre zosnulého Freddieho Mercuryho: Neuveríte, čo po ňom pomenovali!

Freddie Mercury Zobraziť galériu (5)
Freddie Mercury (Zdroj: hudba.sk)

LONDÝN - Medzinárodná astronomická únia pomenovala asteroid po zosnulom spevákovi anglickej rockovej kapely Queen Freddiem Mercurym. Informoval o tom 69-ročný gitarista formácie Brian May prostredníctvom videa, ktoré po prvý raz videli fanúšikovia a fanúšičky počas oslavy Mercuryho dnešných nedožitých 70. narodenín.

Podujatie sa konalo v nedeľu vo švajčiarskom Montreux. V krátkom videu je tiež možné vidieť asteroid, ktorý dostal názov Freddiemercury 17473 a meria v priemere 3,5 kilometra. Nachádza sa medzi Marsom a Jupiterom a objavili ho v roku 1991.

Freddie Mercury, vlastným menom Farrokh Bulsara, sa preslávil ako frontman spomínanej rockovej kapely Queen a je považovaný za jednu z najvýznamnejších osobností hudobného priemyslu. Magazín Rolling Stone ho vo svojom rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias zaradil na 18. miesto a čitatelia magazínu Classic Rock ho v ankete označili za najlepšieho rockového speváka všetkých čias.

Extravagantný hudobník s hlasovým rozsahom štyri oktávy zložil mnohé hity kapely Queen, ako napríklad Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Somebody To Love, Don't Stop Me Now, Crazy Little Thing Called Love alebo We Are The Champions. Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa iba 45 rokov. 

Viac o téme: Freddie Mercury
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu