Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Freddie Mercury deň pred smrťou: Prezradil svoje tajomstvo a zomrel!

Freddie Mercury Zobraziť galériu (4)
Freddie Mercury (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Fanúšikom chýba už vyše štvrť storočia! Freddie Mercury by mal dnes 72 rokov, no tento svet opustil 24. novembra 1991. Presne deň pred smrťou poskytol vyhlásenie, v ktorom priznal, že má chorobu AIDS. V deň jeho smrti tak vyšli titulky novín s týmto priznaním.

Freddie Mercury je fanúšikmi zbožňovaný aj po smrti. Hoci už uplynulo takmer 27 rokov od jeho úmrtia, piesne, ktoré nahral s kapelou Queen sú nesmrteľné. 

Bohužiaľ, smrteľný bol vírus HIV, ktorým sa spevák nakazil. Svoje súkromie si vždy strážil, a tak sa spočiatku o jeho chorobe iba špekulovalo. Potom sa však Freddie rozhodol prehovoriť. 23. novembra 1991 poskytol vyhlásenie o tom, že bojuje s AIDS. O deň neskôr zomrel...

Vyhlásenie Freddieho Mercuryho: 

Po neustálych špekuláciách tlače v priebehu posledných dvoch týždňov potvrdzujem, že som mal pozitívny test na vírus HIV a trpím chorobou AIDS. Až doteraz som považoval za správne túto informáciu nezverejňovať, aby som chránil súkromie ľudí v mojom okolí. Teraz však nadišiel čas, aby sa moji priatelia a fanúšikovia dozvedeli pravdu. Dúfam, že sa teraz všetci pripoja ku mne, mojim lekárom a ľuďom, ktorí na celom svete bojujú proti tejto strašnej chorobe. Moje súkromie pre mňa vždy bolo veľmi dôležité a som známy tým, že som poskytoval veľmi málo rozhovorov. Prosím teda o pochopenie, že tento prístup sa nebude meniť. 

Freddie Mercury
Zobraziť galériu (4)
Freddie Mercury  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Freddie Mercury
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu