Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fanúšikovia známej kapely to schytali: Bitka priamo pred obchodom s nosičmi!

Thom Yorke Zobraziť galériu (5)
Thom Yorke

NEW YORK - Fanúšikov britskej rockovej kapely Radiohead napadla v tureckom Istanbule skupina mužov. Priaznivci formácie sa zišli v miestnom obchode s hudobnými nosičmi Velvet IndieGround, kde počúvali najnovší album kapely A Moon Shaped Pool (2016), keď na nich zaútočili neznámi muži s tyčami a fľašami, pričom tiež poškodili obchod. Konali tak údajne preto, lebo im prekážalo, že niektorí fanúšikovia pili alkohol v čase ramadánu.

Na incident už reagovali aj členovia kapely. "Naše srdcia sú s tými, ktorých napadli v obchode Velvet IndieGround v Istanbule. Dúfame, že raz sa budeme môcť pozrieť na takéto prípady násilnej netolerancie ako na dávnu minulosť. Zatiaľ však môžeme našim fanúšikom v Istanbule ponúknuť len našu lásku a podporu," uviedli muzikanti. 

Takto dopadol obchod
Zobraziť galériu (5)
Takto dopadol obchod

Kapela Radiohead vznikla v roku 1985 v Abingdone a jej zloženie je dodnes nezmenené - tvoria ju Colin Greenwood (basgitara), Ed O'Brien (gitara, vokály), Thom Yorke (spev, gitara, klávesy), Jonny Greenwood (gitara, klávesy) a Philip Selway (bicie, perkusie). Preslávili sa piesňou Creep z debutového albumu Pablo Honey (1993), po ktorom nasledovali nahrávky The Bends (1995), OK Computer (1997), Kid A (2000), Amnesiac (2001), Hail To The Thief (2003), In Rainbows (2007), The King Of Limbs (2011) a spomínaná A Moon Shaped Pool.

V roku 2005 ich magazín Rolling Stone zaradil na 73. miesto v rebríčku najlepších interpretov všetkých čias. Greenwood a O'Brien zas nechýbali v zozname najlepších gitaristov a Yorke v rebríčku najlepších spevákov. V roku 2009 čitatelia tohto časopisu Radiohead vyhlásili za druhého najlepšieho interpreta prvých rokov 21. storočia. Kapela má na konte tri ocenenia Grammy, jednu Ivor Novello Award, sedem NME Awards či štyri nominácie na Mercury Prize. 

Viac o téme: NapadnutieRadiohead
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu