Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žiadny Ježiško ani stromček: Deti kontroverznej Češky nepoznajú tradičné Vianoce!

Sára Saudková pripravuje pre svoje deti netradičné Vianoce. Zobraziť galériu (2)
Sára Saudková pripravuje pre svoje deti netradičné Vianoce.

PRAHA - Úplne inak! Sára Saudková (48) je známa vďaka tomu, že roky žila s kontroverzným fotografom Janom Saudkom (80). Svoje štyri deti ale nakoniec porodila jeho synovi Samuelovi (51). A aj jej prístup k najkrajším sviatkom roka je netradičný. Potomkom tejto umelkyne nenosí darčeky Ježiško ani Santa Claus a nemajú ani vianočný stromček.

Sára Saudková je úplne svojská žena. Vidno to na jej obliekaní aj prístupe k rodine. Hoci žila dlhé roky so známym Janom Saudkom, otehotnela s jeho synom a s ním si založila aj rodinu. Majú 4 spoločných potomkov. 

A tí na rozdiel od iných detí nezažívajú tradičné Vianoce. „Nepáči sa mi tá komerčná štvanica, ktorá sa okolo pôvodne kresťanských sviatkov nabalila. Ja kresťan nie som. Nikomu tie sviatky neberiem, ale nechcem sa toho zúčastňovať,” povedala Sára pre iDnes.cz. 

Ako tvrdí, na rozdiel iných prežívajú naozaj mierumilovné sviatky bez naháňania sa po obchodných centrách. No darčeky svojim blízkym dáva, len ich nakupuje skôr, ako prepukne vianočné šialenstvo. „Deťom nosí darčeky kométa, ktorá priletí, keď sa blíži slnovrat. Ráno vstanú, celý deň prehľadávajú záhradu a hľadajú darčeky. Sú veľmi rafinovane schované,” prezradila Sára. 

Jej deti vraj nie sú o nič ochudobnené a sú rady, že u nich sú zvyky iné než u ostatných. Ježiška by im vraj ani nedokázala vysvetliť. „Nedokázala by som povedať, ako malé úbohé bábätko, ktoré sa narodí v chlieve, má deťom rozdávať drahé darčeky. Veď to bolo naopak, ľudia nosili darčeky jemu. Zvrhlo sa to v obludnú komédiu, ja si chcem zachovať pokoj a čistú dušu,” uviedla fotografka na záver. 

Viac o téme: Sára Saudková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu