Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najlepšie tipy na vianočné darčeky pre školákov: TOP 9 prekvapení, ktoré tento rok letia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Kolobežka či bábika? Nuda. To už dnes Ježiško tak často deťom nenosí. Moderní školáci sú oveľa náročnejší. Rodičia musia niekedy doslova čarovať, aby detským túžbam vyhoveli. Veľakrát však deti rodičov dlho netrápia a svoje tajné želanie im prezradia. Pozrite sa, po akých originálnych darčekoch túžia slovenské deti.

Hovorí sa, že prvostupniarov na základných školách poteší aj maličkosť. Bohužiaľ, nie vždy je to pravda. Dnešné deti sú oveľa náročnejšie a novými farbičkami sa pred spolužiakmi chváliť nechcú. Ak nechcete vychovávať dieťa, ktorého pod stromčekom najviac poteší značkové oblečenie, inšpirujte sa našimi tipmi.

Vianočná pošta: Deti z celého sveta napísali Ježiškovi už vyše 1,5 milióna želaní

Mikroskop

Hrať sa doma s mikroskopom, to nie je bežná detská túžba. Máloktorému školákovi napadne, že by chcel na Vianoce dostať niečo také. O to viac ho však môžete prekvapiť. Navyše, najlacnejšie mikroskopy pre deti nájdete na trhu už od 30 eur.

Najlepšie tipy na vianočné
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Umelecká sada

Ducha tvorivého génia má v sebe každé jedno dieťa a sada umeleckých potrieb pre maliarov nemusí potešiť len dievčatá. Na trhu nájdete aj sady s maliarskym plátnom, stojanom, štetcami a rôznymi druhmi farieb.

Foto: Print screen Amazon.com
Zobraziť galériu (8)
Foto: Print screen Amazon.com

 

Logická hra

Hračky by mali rozvíjať aj myslenie. Presne taký účel spĺňa napríklad obľúbená hra Tučniaci na ľade. Dieťa musí pri hre pohybovať piatimi tučniakmi po ľadovej ploche tak, aby dokázalo na hernú dosku poskladať všetky ľadové kryhy. Hra stimuluje koncentráciu, ale aj predstavivosť – ideálne pre budúcich šachistov!

Foto: Print screen Heureka.sk
Zobraziť galériu (8)
Foto: Print screen Heureka.sk

 

Set hudobných nástrojov

Kto by v rodine nechcel mať talentované dieťa?! Ak aj to vaše miluje hudbu, nepremeškajte správny čas na jeho zasvätenie do tajomstiev hudby. Obchodníci ponúkajú rôzne sety pre malých začínajúcich hudobníkov. Nájdete v nich napríklad bubon, xylofón, hrkálky a tých náročnejších môžete potešiť aj dychovým hudobným nástrojom, gitarkou alebo klávesmi.

Foto: Print screen Heureka.sk
Zobraziť galériu (8)
Foto: Print screen Heureka.sk

 

Modelovací piesok

Ak si nemôžete dovoliť veľké výdavky, vaše dieťa určite poteší modelovací piesok, ktorý hravou formou rozvíja detskú fantáziu. Na trhu sú rozličné modelovacie hmoty – niektoré z nich tvrdnú na vzduchu, iné pri vysokej teplote. Výhodou modelovacieho piesku je, že nezatvrdne, a tak si môžu deti donekonečna trénovať modelárske zručnosti.

Foto: Print screen Vnimavehracky.sk
Zobraziť galériu (8)
Foto: Print screen Vnimavehracky.sk

 

Náramky priateľstva

Školopovinné dievčatá poteší napríklad set na tkanie náramkov priateľstva – stačí, aby svoje výtvory darovali zopár spolužiačkam a v kolektíve sa určite nestratia. Náramky priateľstva sú medzi deťmi populárne už roky a tento milý trend je živý dodnes.

Stavebnica Merkur

Niektoré hračky prežijú celé generácie. Príkladom je aj stavebnica Merkur, s ktorou sa hrávali aj naši rodičia. Nie je to síce lego, ale jej výhody čoskoro ocení každé dieťa. Modely sa totiž skladajú pomocou skrutiek a matíc. Dieťa musí pri skladaní nielen rozmýšľať, ale aj zapojiť jemnú motoriku. Navyše, modely je možné ľubovoľne obmieňať.

3D pero

Zaujímavá kreatívna pomôcka je novinkou na slovenskom trhu. Z 3D pera vychádza prúd tekutého plastu, ktorý rýchlo tuhne. Pomocou neho môžu deti vytvárať ľubovoľné kreácie na rozličnom povrchu. Vytvárať môžu napríklad šperky, dekoračné predmety, ale aj maľovať na tričká.

Foto: Print screen Amazon.com
Zobraziť galériu (8)
Foto: Print screen Amazon.com

 

Príručka pre malých výskumníkov

Kniha Justina Milesa by nemala chýbať v žiadnej v detskej izbe. Každé jedno dieťa má silnú potrebu objavovať svet. Sprievodca pre malých výskumníkov školákov naučí, ako táboriť v prírode, ako sa pohybovať v teréne a čo si vziať so sebou. Súčasťou knihy je aj malý kompas.

Najlepšie tipy na vianočné
Zobraziť galériu (8)

Viac o téme: Vianočné darčeky pre školákov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu