Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slávna herečka predáva svoj majetok: Neuveriteľné, takýchto vecí sa vzdáva?!

Joan Collins Zobraziť galériu (4)
Joan Collins (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglická herečka Joan Collins sa rozhodla vydražiť súkromné listy od amerického herca, režiséra a producenta Warrena Beattyho.

Informoval o tom americký magazín People. Dražba, ktorá okrem ľúbostnej korešpondencie ponúka tiež herečkine šperky, šaty, nábytok či umelecké diela, sa uskutoční 16. decembra.

Dva listy v pôvodných obálkach pochádzajú z roku 1960, kedy bola dvojica zasnúbená a on odišiel do vojenskej služby pre kalifornské letectvo. Beatty v nich píše o fotení či barbeque u kamaráta a Collins oslovuje prezývkou vtáčik. Vyvolávacia cena listov, ktoré sú na predaj spolu s čiernobielou fotografiou páru a divadelným plagátom z hry A Loss of Roses, v ktorej rodák z Richmondu účinkoval, začína na 750 dolároch (v prepočte približne 684 eur). 

Hviezda seriálu Dynastia (1981 - 1989) sa do Beattyho zamilovala ako dvadsiatnička a randili spolu pred viac než 50 rokmi. "Keď sme sa stretli, jeho kariéra len začínala. Prežili sme spolu veľa zábavy. Myslím, že je úžasný," uviedla 82-ročná rodáčka z Londýna. Dvojica odvolala zásnuby po dvoch rokoch. 

Joan Henrietta Collins sa venuje herectvu už od detstva. Študovala na Kráľovskej akadémii divadelných umení. Zahrala si vo filmoch ako The Girl in the Red Velvet Swing (1955), Rally 'Round the Flag, Boys! (1958), Bravados (1958), The Stud (1978), The Bitch (1979) či Flintstonovci 2 (2000). Preslávila sa však najmä ako predstaviteľka Alexis zo spomínaného seriálu Dynastia, za ktoré ju šesť ráz nominovali na Zlatý glóbus, pričom v roku 1983 trofej aj získala. Od toho istého roka má aj hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. 

Herecký veterán Warren Beatty bol na Oscara počas svojej kariéry nominovaný až štrnásťkrát. Prestížnu cenu sa mu však podarilo získať „iba“ raz a to v roku 1982, kedy ho ocenili ako najlepšieho režiséra za životopisnú drámu Červení (1981). Preslávil sa tiež vďaka titulnej úlohe v kriminálnom filme Dick Tracy (1990), na ktorom sa podieľal producentsky aj ako režisér. Samotná snímka bola sedemkrát nominovaná na Oscara, pričom získala tri sošky - za najlepšiu výpravu, masky a pieseň Sooner or Later (I Always Get My Man). 

Viac o téme: Joan CollinsWarren Beatty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu