Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hviezdny dermatológ opustil Hollywood: Zomrel najlepší priateľ Michaela Jacskona

Arnold Klein
Arnold Klein (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Dermatológ zosnulého amerického speváka Michaela Jacksona a viacerých hollywoodskych celebrít Arnold Klein zomrel vo štvrtok vo veku 70 rokov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Doktor Klein zomrel v Eisenhowerovom zdravotníckom centre v kalifornskom meste Rancho Mirage neďaleko Palm Springs. V krátkom tlačovom vyhlásení úradu koronera v okrese Riverside sa neuvádza príčina smrti a nie je v ňom ani zmienka o tom, že by prebiehalo vyšetrovanie úmrtia.

V zozname Kleinových pacientov bola kedysi Elizabeth Taylor, Dolly Parton, Carrie Fisher a ďalšie celebrity. Špecializáciou tohto dermatológa pôsobiaceho v meste Beverly Hills bolo vpichovanie látok ako botox, ktoré zmierňujú vrásky a odstraňujú ochabovanie kože. "Postavte ma vedľa pacienta a dajte mi ihlu - vtedy som naozaj šťastný," povedal Klein v interview pre agentúru AP z roku 2011. Klein, ktorý označoval Jacksona za svojho "najlepšieho priateľa", liečil tohto popového speváka vyše 25 rokov. Jackson zomrel v roku 2009 na predávkovanie liekmi.

Pre Kleina pracovala zdravotná sestra Debbie Rowe, ktorá sa za Jacksona vydala a bola matkou dvoch z troch spevákových detí - Princea a Paris. Manželia sa neskôr rozviedli. Lekár poprel správy médií, podľa ktorých daroval svoje spermie a otcom detí je v skutočnosti on.

Keď Jackson zomrel, federálni agenti prešetrujúci spevákove lekárske predpisy očistili Kleina od podozrení. Ďalším obvineným bol vtedy lekár Conrad Murray, ktorého odsúdili za neúmyselné zabitie. Murrayovi obhajcovia sa pokúšali vtiahnuť do súdneho procesu aj Kleina a tvrdili, že prispel k Jacksonovej závislosti od lieku Demerol. Ten sa však v spevákovom tele nenašiel.

Kleinov advokát poprel, že Jackson bol závislý od Demerolu používaného na zmiernenie bolesti počas lekárskych zákrokov. Sudca rozhodol, že Kleinovo svedectvo nie je v prípade dôležité. V tom čase Klein vyhlásil, že reakcie ľudí na internete na jeho osobu mu ubližovali. "Všetko, o čo sa snažím, je byť tým najlepším lekárom, akým len dokážem," povedal. Na otázku, či mohol urobiť niečo na záchranu Jacksona, odpovedal, že nevie.
      "Táto tragédia je príkladom toho, akú príšernú zdravotnú starostlivosť môžu mať bohatí a slávni. Stále sa to opakuje a opakuje. Keď sa ľudia stanú slávnymi, majú okolo seba samých pritakávačov," dodal Klein.

Viac o téme: Michael JacksonArnold Klein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu