Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V USA majú novú miss: Sexi blondínka dostala českú korunku!

Miss USA 2015 Olivia Jordan s Petrom Matějčekom, viceprezidentom českej šperkárskej firmy. Zobraziť galériu (5)
Miss USA 2015 Olivia Jordan s Petrom Matějčekom, viceprezidentom českej šperkárskej firmy. (Zdroj: DIC)

LOUSIANA - Spojené štáty americké už poznajú svoju novú miss. Víťazkou súťaže krásy sa cez víkend stala 26-ročná rodáčka z Tulsy, Miss Oklahoma Olivia Jordan. Sexi blondínka si na hlavu nasadila ručne vyrobenú korunku z dielne našich západných susedov. Po Miss Universe a Miss Curaçao sa Miss USA stala treťou prestížnou súťažou krásy, na ktorej sa korunovalo práve klenotníckym skvostom z českej firmy.

Spojené štáty americké si cez víkend volili svoju novú miss. Najviac sa podarilo zaujať 26-ročnej Miss Oklahoma Olivii Jordan. Okrem titulu kráľovnej krásy blondínka získala aj originálnu, ručne vyrobenú korunku z dielne českej firmy. 

Trblietavý, diamantami, zafírmi a rubínmi posiaty šperk bol prvýkrát slávnostne odhalený v piatok v hlavnom meste Louisiany za prítomnosti všetkých 51 kandidátok. Ceremoniálu sa zúčastnili aj minuloročná Miss USA Nia Sanchez a Miss USA 2013 Erin Brady. 

A ide o poriadne luxusný kúsok. Klenotnícky skvost má hodnotu 200 tisíc dolárov, pozostáva z 280 gramov bieleho zlata a zdobený je 22 bielymi zafírmi, 340 modrými zafírmi, 112 rubínmi a 33 diamantmi. Českú republiku na šperku reprezentuje 30 českých krištáľov, ktoré pripomínajú siluetu newyorských mrakodrapov, a hviezdy predstavujú 51 súťažiacich. 

„Hviezdy sú prepojené retiazkou, čo vyjadruje, že ide o Spojené štáty a všetky tieto štáty sú zjednotené v jeden celok. 33 žiarivých briliantov zdôrazňuje krásu žien, ktoré túto korunku ponesú,“ povedal viceprezident českej šperkárskej firmy Petr Matějček. „Chceli sme vytvoriť niečo jedinečného pre Spojené štáty, aby sme zvýraznili jedinečnosť USA, pretože spájajú rôzne národy, rôzne charaktery, ľudí, čo z nich robí veľmi atraktívne miesto pre život,“ dodal. 

Nová korunka nahradí model používaný v rokoch 2009 až 2014. Spomínaná firma vyrábala tiež tiary pre prvú a druhú vicemiss. V tomto roku ide už o tretiu súťaž krásy, na ktorej sa objavili české korunky.

Nová korunka pre Miss USA z dielne českej šperkárskej firmy.
Zobraziť galériu (5)
Nová korunka pre Miss USA z dielne českej šperkárskej firmy.  (Zdroj: DIC)

Viac o téme: Miss USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu