Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Snehulienka sa zrejme scvokla: Problémová blondína hrozila rodičom smrťou!

Amanda Bynes Zobraziť galériu (3)
Amanda Bynes (Zdroj: SITA)

PASADENA - Americká herečka Amanda Bynes, ktorú 30. októbra prepustili z psychiatrie v kalifornskom meste Pasadena, sa vyhrážala rodičom zabitím.

Informoval o tom portál TMZ, pričom tieto tvrdenia podložil zvukovými nahrávkami, na ktorých predstaviteľka Sydney White z filmu Snehulienka to má v paži (2007) rozpráva priateľovi o tom, ako nenávidí svojich rodičov a popisuje, že by im rada ublížila. Záznamy poskytli TMZ herečkini príbuzní vo viere, že prinútia kompetentných konať.

"Ak by bol môj otec tvojím otcom... až potom by si pochopil, prečo by som mu rada podrezala zápästia. Ešte som sa nerozhodla, ako ho chcem zabiť... Neuznávam vraždy. Je to doslova tá najhoršia osoba. Nič by ma nepotešilo viac, ako podrezať mu hrdlo. Presne to by som rada urobila. Nechystám sa spraviť nič také, no zavolala som mojej mame a vyhrážala som sa jej smrťou, že jej podrežem hrdlo a že jej podpálim dom a podobnými hlúposťami," priznala sa kamarátovi rodáčka z Thousand Oaks v Kalifornii. 

K zverejneným nahrávkam sa Bynes následne vyjadrila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. "Len tak mimochodom - o tom, že by som chcela zraniť moju rodinu, som žartovala - nedokázala by som ublížiť ani muche. To, čo som povedala, som myslela ako vtip. Ak ste to nepochopili, tak by ste mali vedieť, že chodím na terapiu, počas ktorej sa rozprávame o problémoch s mojím otcom. Som jedno z najohľaduplnejších dievčat, aké v živote môžete stretnúť, takže nehľadajte v tom iný zmysel - bol to vtip, aký ľudia hovoria a neexistuje žiaden dôvod, prečo by som o tom nemohla žartovať aj ja," napísala 28-ročná herečka, ktorá sa za posledné týždne na internete viackrát posťažovala, že jej rodičia nechcú dať peniaze na ubytovanie a stravu. 

Bynes, ktorá priznala, že trpí bipolárnou afektívnou poruchou, skončila v psychiatrickej liečebni v polovici októbra po sérii incidentov. V nedeľu 28. septembra ju zatkli v Los Angeles za šoférovanie pod vplyvom stimulantu, čím porušila trojročný podmienečný trest za šoférovanie pod vplyvom omamných látok z roku 2012. Poľahčujúcou okolnosťou však môže byť skutočnosť, že bola pod vplyvom lieku na lekársky predpis. V pondelok 6. októbra vraj poškriabala na krku a ruke jednu z návštevníčok v newyorskom klube Gilded Lily, kde ju rozzúrilo, že si ju viacerí ľudia začali fotografovať.

Dva dni nato zasa chcela odísť bez platenia z dvoch obchodov v New Yorku. Predtým ako nastúpila na psychiatriu tiež prostredníctvom Twitteru obvinila svojho otca Ricka zo sexuálneho obťažovania a týrania. Hoci následne tieto obvinenia stiahla, opätovne sa k tejto veci vrátila 31. októbra, pričom otca označila za "sexuálneho predátora", ktorý patrí do väzenia. Pred pár dňami si nechala zafarbiť vlasy na fialovo a poprela špekulácie o tom, že by bola zasnúbená s Calebom Puseym, ktorého stretla v liečebni. Uviedla však, že randí s mužom, ktorý nie je verejne známy. 

Amanda Bynes, ktorá je známa z filmov Nenapraviteľný klamár (2002), Po čom dievča túži (2003), Stroskotaná láska (2005), Super náhradník (2006), Hairspray (2007) či Ľahko ju zbaliť (2010), bola na psychiatrickej klinike aj vlani. V júli 2013 ju totiž zadržala polícia, keď založila oheň na príjazdovej ceste istej Bonnie Braaten v kalifornskom meste Thousand Oaks. Keďže podľa policajtov predstavovala nebezpečenstvo pre seba aj iných, poslali ju na 72 hodín do psychiatrickej liečebne.

Po uplynutí tohto času sa sudca rozhodol, že zostane na psychiatrii ešte dva týždne. Následne súd predĺžil jej pobyt v liečebni o ďalší mesiac, pričom herečku zveril do poručníctva jej matky Lynn, ktorej pridelil aj starostlivosť o jej základné potreby a financie. Bynes nakoniec prepustili z liečebne až v decembri. Za založenie ohňa na cudzom pozemku ju neobžalovali, pretože jej čin súvisel s psychickou poruchou. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu