Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Problémová Snehulienka opäť unikla trestu: Za šoférovanie pod vplyvom ju stíhať nebudú!

Amanda Bynes Zobraziť galériu (9)
Amanda Bynes (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americkú herečku Amandu Bynes nebudú stíhať za šoférovanie pod vplyvom omamných látok, ktorého sa dopustila 28. septembra. Dvadsaťosemročná rodáčka z kalifornského mesta Thousand Oaks mala vtedy v tele psychostimulant predpísaný lekárom.

Bynes zastavili policajti v skorých ranných hodinách v Los Angeles po tom, ako prešla na červenú a následne zastavila v strede križovatky. Keďže neprešla skúškou triezvosti, policajti ju zatkli a previezli na policajnú stanicu. Niekoľko hodín po zadržaní ju prepustili na kauciu 15-tisíc dolárov. Losangeleská prokuratúra sa ju však rozhodla neobžalovať, pretože množstvo psychostimulantu v herečkinej krvi bolo v čase zatknutia relatívne malé. Prípad však odovzdali okresnej prokuratúre, nakoľko Bynes sa týmto priestupkom mohla dopustiť porušenia trojročného podmienečného trestu za šoférovanie pod vplyvom omamných látok z roku 2012. Ak okresný prokurátor rozhodne, že sa tak stalo, herečke hrozí pobyt za mrežami. 

Amandu Bynes, ktorá je známa z filmov Nenapraviteľný klamár (2002), Po čom dievča túži (2003), Stroskotaná láska (2005), Super náhradník (2006), Hairspray (2007) či Ľahko ju zbaliť (2010), zadržali v júli 2013, keď založila oheň na príjazdovej ceste istej Bonnie Braaten v kalifornskom meste Thousand Oaks. Keďže podľa policajtov predstavovala nebezpečenstvo pre seba aj iných, poslali ju na 72 hodín do psychiatrickej liečebne. Po uplynutí tohto času sa sudca rozhodol, že zostane na psychiatrii ešte dva týždne. 

Následne súd predĺžil jej pobyt v liečebni o ďalší mesiac, pričom herečku zveril do poručníctva jej matky Lynn, ktorej pridelil aj starostlivosť o jej základné potreby a financie. Bynes nakoniec prepustili z liečebne až v decembri. Za založenie ohňa na cudzom pozemku ju neobžalovali, pretože jej čin súvisel s psychickou poruchou. V psychiatrickej liečebni skončila aj vlani 10. októbra po tom, ako obvinila svojho otca zo sexuálneho obťažovania a týrania. Z liečebne ju prepustili 30. októbra na jej vlastnú žiadosť, pričom o ukončení liečby rozhodol súd. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu