Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Príčiny samovraždy Robina Williamsa (†63): Pre toto sa v živote najviac trápil!

Robin Williams Zobraziť galériu (9)
Robin Williams (Zdroj: SITA, Facebook)

LOS ANGELES – Niesol poriadne ťažké bremeno! Aj keď Robin Williams celý život prinášal radosť a smiech do miliónov obývačiek po celom svete, v uplynulých rokoch si v súkromí prechádzal peklom. Obrovské problémy a smútok ho doviedol k depresiám, z ktorých sa nakoniec vymanil až samovraždou. Čo všetko však stojí za jeho tragickým osudom?

So smrťou brata sa nikdy nezmieril

Robin Williams patril k veľmi rodinne založeným ľuďom a s náhlym odchodom súrodenca sa vyrovnával len veľmi ťažko. „Todd bol jedným z dvoch Robinových polovičných bratov. Jeho smrť bola pre Robina zdrvujúca. Z bratovho odchodu bol skľúčený žiaľom,“ prezradil zdroj z blízkeho hercovho okolia. Zaujímavosťou je, že Todd zomrel 14. augusta 2007 vo veku 69 rokov na komplikácie po operácii srdca, ktorú podstúpil mesiac predtým. Majster komediálnych snímok si tak samovraždu zvolil takmer presne na siedme výročie bratovej smrti.

Prekonať bratovo skonanie nebolo pre Williamsa jednoduché aj z toho dôvodu, že bojoval  s vlastnými démonmi. „V čase bratovej smrti bol na Robina vyvíjaný ešte väčší tlak, pretože sa snažil zbaviť závislosti na alkohole," doplnil spomínaný zdroj. Podľa jeho slov sa hollywoodsky veterán dvadsať rokov naozaj držal, no v roku 2004 opäť začal holdovať alkoholu a pred Toddovou smrťou sa zapísal na odvykaciu liečbu.

Finančné problémy ho ťahali ku dnu

Napriek tomu, že Robin vďaka množstvu vydarených snímok zarábal rozprávkové sumy peňazí, na jeseň života si nemohol dovoliť nadštandard, na aký bol zvyknutý. K svojej rodine a známym bol mimoriadne štedrý, jeho rezervy sa však akosi rýchlo rozkotúľali. „Všetko, o čom rozprával, sa týkalo vážnych finančných problémov,“ nechal sa počuť rodinný priateľ, ktorému sa Robin zdôveroval.

V súvislosti s finančnými suchotami však prichádzala obrovská nechuť do práce: „Robin prejavoval frustráciu, že musí prijímať roly vo filmoch a v televízii, ktoré prijímať nechce.“ Príkladom môže byť projekt The Crazy Ones, ktorý herec takto obhajoval: „Myšlienka stálej práce je vábivá. Mám účty, ktoré musím platiť. Môj život sa zmenšil, ale pozitívnym spôsobom.“ Ani herecké príležitosti, ktoré mu boli proti srsti, však velikána komediálnej tvorby neuchránili od rozpredávania majetku. „Predávam ranč v Nape. Už si ho viac nemôžem dovoliť,“ skonštatoval na margo vily v hodnote 35 miliónov dolárov.

Opustený a sám

Napriek tomu, že si umelec ovenčený oceneniami vytvorili medzi osobnosťami šoubiznisu množstvo priateľských väzieb, utápal sa v depresiách. V ťažkých chvíľach mu nedokázala pomôcť ani tretia manželka Susan Schneider, ktorá s ním žila v luxusnej rezidencii, no dvojica mala oddelené spálne. Grafická dizajnérka uviedla, že svoju polovičku videla naposledy o pol jedenástej večer, keď odchádzala spať do vlastnej izby. Ráno odišla z domu takisto o pol jedenástej bez toho, aby Robina skontrolovala. Myslela si vraj, že ešte spí. Hercovo nevládne telo tak nakoniec objavila až jeho asistentka a priateľka krátko pred poludním. Do izby vošla potom, čo Williams neodpovedal na klopanie na dvere.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu