Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Manželka Robina Williamsa prehovorila: Pre toto spáchal samovraždu!

Robin Williams vraj trpel Parkinsonovou chorobou. Zobraziť galériu (10)
Robin Williams vraj trpel Parkinsonovou chorobou. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Herec Robin Williams, ktorý v pondelok podľa polície spáchal samovraždu, trpel počiatočným štádiom Parkinsonovej choroby. Vo včerajšom vyhlásení to uviedla jeho manželka Susan Schneiderová, ktorá ho ako posledná videla živého. Pred svojou smrťou vraj umelec v sebe nemal žiadny alkohol ani drogy.

Šesťdesiattriročný Williams sa podľa manželky pred smrťou vyrovnával s počiatočným štádiom Parkinsonovej choroby, o ktorej však zatiaľ nebol pripravený verejne hovoriť. Bojoval vraj tiež s úzkosťami a depresiami. 

Oscarový herec bol v pondelok nájdený s opaskom okolo krku priviazaným k dverám hercovej izby. Polícia dospela k záveru, že išlo o samovraždu. Bezprostrednou príčinou smrti bolo udusenie. 

Williams bol predtým v júli prijatý na kliniku pre osoby liečiace sa zo závislosti, terapiu podstupoval tiež kvôli depresiám. Hoci sa hneď po jeho smrti špekulovalo o vplyve alkoholu a drog, jeho priatelia tvrdia, že v poslednej dobe takéto problémy nemal. Podľa jeho ženy, ktorá ho videla živého v nedeľu večer, bol v čase pred smrťou úplne triezvy. 

Parkinsonova choroba je ochorenie centrálnej nervovej sústavy, ktoré priamo súvisí s úbytkom nervových buniek v mozgu. Jej častým prejavom je triaška, pomalosť, telesná stuhnutosť alebo problémy s artikuláciou. Najčastejšie postihuje mužov a ženy nad 50 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu