Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Oscarový umelec ruší koncerty: Môže za to vážne zranenie!

Ennio Morricone Zobraziť galériu (5)
Ennio Morricone (Zdroj: SITA)

RÍM - Taliansky skladateľ filmovej hudby Ennio Morricone odvolal na neurčito všetky naplánované koncerty a turné. Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy po zranení chrbta (prolaps disku). Oznámil to denník Gazzetta del Sud.

"Problémy, ktoré ho sužujú už niekoľko mesiacov, mu znemožňujú dirigovanie a cestovanie na veľké vzdialenosti," uviedol jeho právny zástupca Giorgio Assumma.

Dodal, že Morricone by mohol byť schopný absolvovať vystúpenia aspoň vo svojom domovskom Ríme "po zotavení sa, ktoré však pravdepodobne nebude rýchle". Komponovaniu hudby k filmom sa tento 85-ročný umelec bude venovať i naďalej.

Morricone sa preslávil filmovou hudbou do spaghetti westernov talianskeho režiséra Sergia Leoneho v 60. a 70. rokoch. Počas svojej 50-ročnej kariéry skomponoval hudbu do vyše 500 filmov a televíznych seriálov. V roku 2007 mu udelili prestížnu americkú filmovú cenu Oscar za celoživotný prínos.

Pred publikom často diriguje obľúbené melódie z Leoneho klasických snímok ako Dobrý, zlý a škaredý, ako aj novších titulov ako Divoký Django od amerického režiséra Quentina Tarantina. Morricone mal vystúpiť 6. marca v Bratislave, koncert preložili na 6. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu