Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krásna Češka ovládla svetové móla aj magazíny: Vďačí za to slovenským koreňom?

Hana Jiříčková je v mladom veku považovaná za nástupkyňu ostrieľaných českých topmodeliek. Zobraziť galériu (10)
Hana Jiříčková je v mladom veku považovaná za nástupkyňu ostrieľaných českých topmodeliek. (Zdroj: Numéro, Vogue, Elle, Rush, Clarins, Ralph Lauren)

PRAHA – Plní si svoje sny! Hoci Hana Jiříčková (23) len nedávno prekročila prah dvadsiatky, pri nohách jej leží svet módy aj prestížnych časopisov. Rodáčka z Brna sa totiž raketovým tempom prepracovala medzi modelingovú špičku a dnes je vnímaná ako nástupkyňa najvychytenejších českých manekýnok. K jej úspechu však nemalou troškou zaručene prispela aj podporujúca mama, ktorá pochádza zo Slovenska.

Jej život pripomína cestovateľskú idylku! Od New Yorku, cez Londýn a Paríž až po Prahu – všade tam sa viac či menej zdržiava Hana Jiříčková, ktorá už v 23 rokoch patrí medzi najvychýrenejšie české topmodelky. Nezriedka si však odskočí aj do exotických destinácií, kam ju väčšinou zavejú pracovné povinnosti v podobe fotenia. Rodáčka od našich susedov sa prostredníctvom siete Instagram najnovšie podelila o pohľad na jeden z bahamských ostrovov. Jej internetové konto je však plné fotografií z najrôznejších kútov sveta.

Hana svoju kariéru v modelingovej brandži odštartovala v roku 2007, keď si uchmatla v prvenstvo v súťaži Schwarzkopf Elite Model Look. Jej kvality následne potvrdilo aj svetové finále, v rámci ktorého sa umiestnila na bronzovej pozícii. Odvtedy sa na móle predviedla v luxusných kúskoch takých vychytených dizajnérov, akými sú Alexander Wang, Marc Jacobs, Isabel Marant, Ungaro, či Max Mara. Spomedzi najznámejších magazínov jej priestor na titulnej strane dopriala módna biblia Vogue, Elle, Marie Claire, Numéro a ďalšie.

Jiříčková si vďaka svojim mimoriadne fotogenickým črtám vyslúžila prezývku česká Kate Moss a mnohí módni kritici v nej vidia mladšiu verziu Daniely Peštovej. Ak by ste si však mysleli, že Hana popri nabitom pracovnom programe nemá čas na súkromný život, zostali by ste na omyle. Napriek mladému veku sa stihla vydať za francúzskeho podnikateľa Marca. Ako absolventka strednej umeleckopriemyselnej školy textilnej sa vo voľnom čase venuje predovšetkým maľbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu