Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Somálčan Barkhad Abdi: Zo zločinca hollywoodsky pracháč!

Barkhad Abdi Zobraziť galériu (6)
Barkhad Abdi (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Tomu sa hovorí neuveriteľne šťastie! Hoci sa Barkhad Abdi (28) narodil do otrasných životných podmienok a v minulosti mal viacnásobné opletačky so zákonom, dnes o ňom básni celá Mekka americkej kinematografie. Bývalý somálsky utečenec a zločinec totiž možno už čoskoro získa najcennejšiu sošku od Filmovej akadémie. Čo sa za jeho životným príbehom vlastne skrýva?

Z okraja spoločnosti na výslnie Hollywoodu! Aj keď sa spočiatku zdalo, že Barkhadovi Abdimu hviezdy príliš naklonené neboli, nakoniec sa preňho všetko obrátilo k lepšiemu. Ani nie tridsaťročný herec sa totiž narodil v chudobou trýznenom Somálsku, odkiaľ vo veku 14 rokov s rodičmi utiekol za veľkú mláku. Dnes má vďaka thrilleru Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama na konte neúrekom nominácií, medzi ktorými dominuje ako horúci adept na vytúženého Oscara.

Barkhad sa na striebornom plátne blysol po boku ostrieľaného Toma Hanksa, ktorý mu určite vštepil zopár užitočných hereckých rád. V prípade čokoládového mladíka ide o debut, ktorý sa zrejme zaradí do kategórie raketových štartov. Už teraz sa totiž pohybuje medzi top hollywoodsku smotánkou, posedel si v červenom Ferrari a peniaze mu určite nechýbajú. A to aj napriek tomu, že má za sebou pestrú kriminálnu minulosť.

Samotný životný príbeh Abdiho by bol zaručene vynikajúcim námetom na životopisnú drámu, no nie všetci v jeho okolí sú týmto úspechom nadšení. Barkhad sa totiž živil ako šofér limuzíny a dokonca navštevoval prednášky na univerzite, no polícia má o ňom pomerne bohaté záznamy. V auguste roku 2012 bol nominant na Oscara zatknutý za držanie marihuany a drogy z Katy jedlej (jej žuvanie je typické najmä v Somálsku).

„Po príchode držali dve osoby ďalšiu osobu na zemi po tom, čo pravdepodobne požila listy rastliny Kata a vypila časť fľaše s tekutinou Tylenol. Kombinácia oboch látok spôsobila, že osoba stratila nad sebou kontrolu a pokúsila sa vyskočiť z idúceho vozidla,“ píše sa v policajnej správe. Ďalším šetrením boli zaistené aj predmetné drogy v spomínanom aute, no nešlo o prvý raz, kedy sa Barkhad prejavil ako kriminálnik. Vo väzení si odsedel 90 dní za to, že si kúpil alkohol pod zákonnou hranicou 21 rokov a policajtovi uviedol falošné meno. Okrem pobytu za mrežami vyfasoval aj ročnú podmienku a pokutu tisíc dolárov. Už o rok na to bol Abdi obvinený z podvodu platobnou kartou, kedy mu bol uložený trest 200 dní za mrežami, dvojročná podmienka a pokuta 500 dolárov. Koľko dní si ale celkovo odsedel v base, známe nie je.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu