Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kultová Twiggy na staré kolená: Zo špáradla oslnivá dáma!

Twiggy dobyla svet ako chudučká okaňa, no aj po takmer polstoročí stále pôsobí ako atraktívna a nestarnúca dáma. Zobraziť galériu (9)
Twiggy dobyla svet ako chudučká okaňa, no aj po takmer polstoročí stále pôsobí ako atraktívna a nestarnúca dáma. (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Vek jej na kráse rozhodne neubral, práve naopak! Hoci svet modelku menom Lesley Hornby (64) spoznal ako sotva štyridsaťkilovú tínedžerku, v dôchodcovskom veku už anorektičku rozhodne nepripomína. Plavovláska prezývaná Twiggy má dávno cez šesťdesiat a udržiava si zdravú hmotnosť. Štíhla veteránka je na červenom koberci stále očarujúcou hviezdou.

Predstaviteľka módneho fenoménu dozrela! Keď sa Lesley Hornby prepracovala na výslnie modelingu, mala len sladkých 16 rokov, superštíhlu figúru a tak trochu ustráchaný pohľad. Jej netypický zovňajšok s neuveriteľne tenkými nohami, veľkými očami a žensky dlhými riasami ju však okamžite vystrelil na titulné strany najprestížnejších magazínov a prehliadkové móla svetových metropol. V Británii ju dokonca vyhlásili za Ženu roka a magazín Daily Express ju označil za Tvár roka 1966. Ako kultová modelka vyzerá s odstupom takmer polstoročia?

Aj keď Twiggy dlhé roky zápasila s obvineniami z anorexie, po šesťdesiatke by jej ukážkovú formu mohla závidieť nejedna kolegyňa. Po boku manžela Leigha Lawsona sa táto distingvovaná dáma pred pár dňami objavila medzi londýnskou smotánkou. S úsmevom na tvári vyžarovala šarm a eleganciu, aká je typická pre dámy, ktoré starnú s gráciou.

Celý život renomovanej módnej ikony sa točí okolo oblečenia, preto sa niet čo čudovať, že sa jej na vlastné recepty vypytujú zástupcovia viacerých médií. „Nemám rada, keď ľudia hovoria: 'Máš 45, mala by si nosiť X a nikdy nie Y'. Pre mňa je obliekanie o postoji, nikdy nie o veku,“ nechala sa Twiggy počuť v nedávnom rozhovore pre Woman & Home. Treba ale uznať, že ako štýlová hviezda vždy zaujme exkluzívnymi kúskami a nezmyselné kreácie pre výrazne mladšie ročníky v jej šatníku nemajú miesto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu